Bredbandet funkar, har alla program och min mamma är smart!

Nu har jag blivit registrerad i Telias databas, jag har nämligen tillgång till mitt mobila bredband nu!
Så nu kan jag till och med surfa hemma hos mamma, där jag befinner mig nu.
Vi hade kalas för Niklas idag, det var mkt roligt och väldigt trevligt. Min kusin som jag inte träffat på typ ett år eller nåt kom hit, det var väldigt oväntat och vi har väldigt lite att prata om, även fast vi är jämngamla och allt sånt, men vi är totalt olika.

Min moster Camillas sambo David har hjälpt mig att installera en massa program i datorn så nu funkar den galant och jag har alla program jag vill ha :) Så nu ska jag sätta mig och försöka lära mig PhotoShop nån dag när jag har tråkigt :)

Mamma är så smart ibland alltså! Jag och Camilla skulle gå ner till tvättstugan och då upptäckte vi där nere att det verkade väldigt skumt och dåligt sorterat, men vi tänkte inte mer på det utan slängde in allt som hon sa att vi skulle göra; en maskin med kulörtvätt, en med strumpor och handdukar och en med Oves jobbarkläder. Sen gick vi tillbaka upp hit och förklarade för mamma att hon hade sorterat väldigt konstigt, men att allt iaf är i tvättmaskinen nu. Det gick en stund och sen kom mamma in och frågade varför vi hade tagit med oss tvättkorgen ner, och vi svarade att hon inte hade sagt nåt annat och då kom det ju fram att hon inte hade tänkt tvätta det där nere och det därför varit så konstigt sorterat! Men inte tusan hade hon sagt till oss att vi skulle lämna tvättkorgen hemma inte! Min mamma är som sagt väldigt smart ibland.

Ciao!

Dator färdiginstallerad

Yes! Nu har jag installerat alla program utom Officepaketet på min lilla dator och sitter vid den nu och skriver. Dock så har inte mitt bredband hoppat igång än, men det finns tack och lov trådlöst nätverk hos pappa, men ikväll blir det nog jobbigt eftersom jag måste sno nätverkskabeln från den stationära datorn om jag vill ha internet hos mamma och det tror jag inte är så populärt om jag ska vara helt ärlig, fast om de går och lägger sig kan jag ju alltid slå den ;)

Igår var en sån där jobbig dag måste jag ju erkänna. För det första så var det ju bredbandet som inte alls ville starta och fortfarande inte vill, sedan tackade jag nej till en filmkväll hos Kalle för att jag skulle träffa Anders, men det dök hela tiden upp saker som gjorde att han blev försenad och tillslut var klockan över elva när han väl kom hit.. Så jag blev väldigt besviken måste jag ju erkänna eftersom det här var typ det enda vi kunde ses på jag vet inte riktigt hur länge eftersom jag måste plugga en hel del den här veckan och han är upptagen hela dagen idag.
Fast han är ju lite söt som dök upp här med kladdkaka och sa förlåt typ tusen gånger och sen i morse var hur söt som helst innan han behövde åka. Saknar honom redan.....
Men det kom ju visserligen en glad nyhet igår också, Hannele kommer till Sverige snart! Om en och en halv vecka kommer hon, Gabriel, Tobias och Krister till Stockholm och stannar veckan ut. Det ska bli kanonkul! Jag måste se till att hinna träffa dem då, men jaaa, just nu är det väl mest jag och Hannele som är kompisar tror jag. Man vet aldrig var man har hennes bröder, de är som de är..

Men aja, idag ska vi fira bror, han fyllde 16 i måndags så hela släkten kommer och äter massa paj och grejer hos oss idag, men först ska jag och pappa ta en sväng förbi Teknik Magasinet i Skärholmen och byta datormusen vi köpte igår för den behagar inte fungera. Det ska bara vara att plugga in den i USButtaget, men neeej, det vill inte så jag vill ha en ny.
Sen ikväll måste jag ju läsa de där sidorna som jag måste ha läst till föreläsningen imorn bitti, men det är itne så många så det går nog ganska fort.
    Det märks att universitetet är annorlunda mot gymnasiet måste jag ju säga, det är sjukt mkt att göra, har gått en vecka och ska om en och en halv vecka ha läst typ 500 sidor och min grupp ska vara färdiga med typ halva vårt grupparbete! Och sen ska vi göra en individuell uppgift lite senare också och den får vi typ tre, fyra dagar på oss att göra! Men jag klagar inte så jättemkt eftersom ämnet är väldigt intressant och jag tycker det ska bli riktigt kul och det känns jättekul att plugga igen. Speciellt eftersom jag nu går i samma klass som Veran igen, det har inte hänt på sex år! Det är jätteroligt att träffa henne så mkt igen :)

Nej nu ska jag dushca och se till att jag hinner fixa allt innan vi ska åka.


Ny dator leder kanske till fler inlägg

Japp, idag har jag köpt ny dator och har vi tur kanske det betyder att det blir fler inlägg eftersom jag nu inte längre behöver dela dator med hela familjen eller ta hänsyn till att folk sover eftersom jag med min lilla bärbara LG R405-A.CPH9V Notebook kan sitta i mitt rum och knappa.
Däremot så tar det nog lite tid innan jag kan surfa och så på den eftersom Telia har köer i sitt system idag vilket betyder att mitt abonnemang inte har startats upp ordentligt än.
Det var lite jobbigt när man kom hem och gjorde precis som det stod och sen insåg att det ändå inte funkade. Så det blev att sitta i telefonkö till deras kundservice och sen få hjälp med att veta att man bara måste vänta ett par timmar så ska det tillslut funka.

Jag har flera gånger de senaste veckorna tänkt att jag skulle skriva massa saker, men sen har datorn varit upptagen eller så har det varit försent för att sitta vid datorn.
Jag tänkte att jag ska ta igen det genom att lägga upp de inläggen jag har i mitt huvud någon dag här snart när jag har fått igång den lilla pärlan ordentligt eftersom internet strular som sagt.

Så håll utkik, snart kommer en uppdatering!


Min pärla

Sämst.

Japp, det är vad jag har varit med att skriva de senaste månaderna! SÄMST!
Jag har inte skrivit på hur länge som helst och ja, jag har inte ens nåt att säga till mitt försvar.
Men nu hade jag tänkt att jag skulle försöka ta upp mitt bloggskrivande lite igen då, även om jag då inte kan lova nåt så kanske det dyker upp ett inlägg lite oftare än typ var tredje månad eller nåt i den stilen :P

Men om jag då ska återuppta detta kanske jag ska ta och uppdatera er lite:

- Killen jag skrev senaste blogginlägget om är numera min pojkvän, Anders. Underbarare kille får man leta efter och antagligen kommer en del handla om honom.

- Jag har som sagt tagit studenten och nu om en och en halv vecka ska jag börja plugga på Stockholms universitet på socionomprogrammet. Det ska bli grymt kul, ska börja i samma klass som min underbara Veran igen, efter SEX långa år ifrån varandra rent skolmässigt. Så ni får nog räkna med nåt panikinlägg lite här och var om tentor och liknande, samt massa annat om hur det är att plugga på SU.

Annars är det inte några stora grejer som måste underrättas om så jag gissar att detta får vara slutet på mitt försöksinlägg till att komma ihåg att blogga igen!

Ciao!


RSS 2.0