Trött, men glad på samma gång

Jag är sjukt trött idag, kunde knappt sova i natt.
Dock så var föreläsningen otroligt grym, alla tre föreläsare var helt fantastiska och två av dem har precis skrivit en bok i ämnet hedersvåld som de kom och berättade om.
Jag köpte boken i slutet på föreläsningen så ska försöka läsa den så snart som möjligt, kanske ska lägga Eddings åt sidan en stund och läsa den här först till och med.
Det kändes även väldigt roligt när man köpte boken för killarna som har skivit den bad oss höra av oss när vi har läst ut boken med synpunkter och vad vi tyckte om dem!

Nu ska jag slänga i mig lite mat och sen åka till vattengympan och sedan vidare till Robert, men innan det måste jag bara lyckligt berätta att TeknikMagasinet ringde idag och sa att de kan laga min telefon för den nätta summan av 900 kr, eller 875 kr egentligen. Så om några dagar får jag tillbaka min söta mobil som jag vait utan i snart en och en halv månad.

Nej, nu måste jag verkligen skynda mig!
Ciao!


Män som hatar kvinnor

Jag har tagit mig själv i kragen och sett filmen nu efter alla dessa månader.
Jag har väl inte riktigt vågat se den för den har fått så otroligt bra kritik och sist jag såg filmatiseringen av en bok jag läst som fått den typen av kritik så blev jag besviken, väldigt besviken till och med.

Nu när jag har sett den kan jag däremot känna att jag inte riktigt hade något att oroa mig för. Det var en väldigt bra film och skådespelarna har gjort väldigt fina tolkningar av Stieg Larssons karaktärer. Fast jag är lite besviken på att de kapade och förminskade vissa relationer och personer.
T.ex. så framgår det inte alls i filmen vad för relation Mikael Blomqvist har till Erika Berger. Inte heller presenteras Erika Berger någonsin i filmen vid namn, för er som sett filmen och inte vet vem jag menar så är det kvinnan som spelas av Lena Endre, och i boken har Erika en väldigt stor roll. Att känna till hennes relation till Mikael är ganska viktigt för att förstå Lisbeths förhållningssätt till Mikael i de senare filmerna.
Jag tänker inte säga mer än så för er som inte läst böckerna och tänker se resten av filmerna ;)

Över lag tycker jag däremot att filmen var bra och mkt sevärd, men till er som gillade filmen och inte läst böckerna vill jag bara säga en sak. Läs böckerna!

Nej nu borde jag sova, har en väldigt intressant föreläsning imorn bitti så vill känna mig någorlunda utvilad tills dess. Sedan ska det ju köpas busskort och åkas till Södertälje och hämtas glasögon!
Ciao!


Sämre igen...

Aj är vad jag har att säga om mitt hälsotillstånd idag.
Det blev alldeles för mkt SingStar igår så min hals straffar mig med att jag numera knappt kan prata. När jag väl pratar sen så låter jag som en kråka och får knappt fram ett ljud. Inte skönt! Fast jag får skylla mig själv, jag visste ju att jag var dålig redan innan jag åkte dit.

Har dock sovit större delen av dagen och känner mig inte alls lika trött längre. Så förhoppningsvis ska jag bli helt frisk så fort halsen slutar straffa mig :P

Nej, nu ska vi snart ner och äta middag på Cleopatra för att fira brorsans födelsedag lite i efterskott så jag borde väl se till att borsta håret efter att ha duschat :P

Ciao!


Lite bättre idag

Jag känner mig lite bättre idag, är inte längre täppt i näsan, men har nästan ondare i halsen nu. Vilket är aningen irriterande. Fast det ska väl gå över snart det också.

Om tre timmar ska jag åka till Veran och fira hennes födelsedag som var i onsdags, det ska bli trevligt, men vi får se hur länge jag orkar stanna. Kanske inte orkar så där jätte länge, men jag tänker iaf åka dit en liten stund.
Ska hem till mamma en sväng emellan för jag måste ha min kortläsare till internetbanken så att jag kan föra över pengar från sparkontot och köpa ett nytt busskort eftersom mitt går ut på måndag.

Nej nu ska jag roa mig med att titta lite på Pang i bygget som pappa fick av mig och Niklas i julklapp, länge sedan jag såg den serien nu.
Kanske ska orka läsa lite Payne också, vi får se. Är trött så det kanske faktiskt blir att sova några timmar till istället för både läsning och titta på serier.
Ciao!


Lite ensam fredagskväll

Det känns lite ensamt måste jag säga.

Titta på film är mysigt, speciellt när det är en film jag inte sett på länge. Fast jag måste erkänna att jag känner mig lite ensam eftersom jag har varit ensam större delen av dagen.
Ibland är det skönt att vara ensam, skönare än att umgås med massa människor, men just ikväll känns det lite jobbigt. Tror att det beror på att jag känner mig lite sjuk och hellre vill bli omhändertagen av någon än ligga ensam i min säng med enbart skolböcker till hands så fort filmen är slut.
Fast när filmen är slut kanske jag borde sova eftersom det börjar bli lite sent nu.

Jag saknar dock Robert väldigt mkt,
känns lite konstigt att han inte är här.
Vi har setts så ofta sedan jag kom hem till Stockholm igen att det har blivit en vana igen. Så varje gång jag är utan honom blir det liksom tomt, det är som att någonting inte är här.
Jag har kommit fram till att jag vill vara med honom,
det finns ingen annan jag kan tänka mig att vara med.
Han är allt jag någonsin önskat mig och jag älskar honom <3

Nej nu ska jag titta klart på filmen, läsa lite kanske och sedan ska jag försöka sova.
Ciao!

Fredag

Denna fredag kommer inte spenderas på något annat sätt än nedbäddad i sängen med skolböckerna. Jag lyckades ju nämligen glömma min "vanliga" bok hemma hos mamma så det blir kurslitteratur ikväll och antagligen resten av helgen också.
Jag får se det från den ljusa sidan, jag kommer få saker gjorda! Om jag nu kan hålla mig vaken och inte somnar i böckerna :P Haha

Ska kanske orka kolla på Sagan om ringen som går på TV3 ikväll också, men det beror helt på hur trött jag är. Tänker nämligen sova bort halsont och snuva så jag orkar åka till Veran imorn och mysa med massa trevligt folk där!

Nej, nu ska jag koka tevatten och sen bädda ner mig i sängen.
Ciao!

Försöker slå tillbaka sjukdomen

Kände mig jättedålig igår, idag har det varit bättre, men har varit sjukt trött och inte alls orkat med lika mkt som jag hade hoppats på att få gjort. Men, men sånt som händer.

Hade lovat att färga Sannas hår så det har jag gjort nu, samt bränt skivor till Bråk. Ska gå dit och lämna dem så fort hon ätit. Känns lite sorgligt för jag vet att det är sista gången jag ser henne på flera månader då :(
Kommer sakna dig <3

Ska spendera resten av kvällen efter det med att mysa med älskling och sova.
Imorn är det föreläsning och sedan till pappa. Kanske sushi med Katayun, Veran och Fille. Inget bestämt än dock.
Ciao!


Älskling <3



Det här mina vänner är Robert, min pojkvän. Han är en helt fantastisk människa, han är omtänksam, trevlig, respektfull, älskvärd och så många andra saker som jag finner attraktivt och värdefullt hos en människa.
Jag älskar dig Robert! <3

Tänkte bara att ni skulle få veta det ;)


Precis hemkommen...

...från stan efter att ha sett nya Beckfilmen med Jessie!
Jag tänker inte säga så mkt då risken finns att någon som tänker se filmen läser det här, men kan säga så pass mkt att jag gillade filmen. Den var dock inte som de tidigare.

Hade en väldigt udda föreläsning idag, det var nästan mer som en rapkonsert än en lektion, men det var intressant och ganska roligt faktiskt. Wordsilah har vettiga texter för er som är intresserade av samhällskritisk rapmusik från förorten.

Nu tänker jag prata klart med min vän på Facebook och sedan tänker jag nog sova.
Ska plugga heeela dagen imorn och så på kvällen kommer Robert hit och jag ska färga Sannas hår.
Ciao!

Skolan är igång!

Ja, nu är det igång.
Började kl. 10 i morse och det var en väldigt faktaspäckad, men bra föreläsning.
Kursen består av ett grupparbete och en hemtenta, känns överkomligt och känns som att det är en bra lärare. Dock tänker jag gnälla på att stor del av litteraturen finns på nätet och jag tycker det är sjukt jobbigt att läsa på datorn när det är spalter i dokumentet eftersom man då måste scrolla ner och sedan scrolla tillbaka upp för att kunna läsa allt. Jag tappar lätt bort mig om jag gör så, men det är samtidigt alldeles för mkt att läsa för att jag ska kunna skriva ut det eftersom vi pratar några hundra sidor.

Det blev dock en bra grupp i grupparbetet och litteraturen som inte gick att få tag i på biblioteken är beställd.
Nej nu tänker jag ta mig i kragen igen och försöka läsa åtminstone halva rapporten som ska vara läst till imorn. Ska försöka vara duktig den här terminen och läsa all litteratur och kanske kujnna höja mina betyg ännu ett snäpp på så sätt! Skulle ju vara ganska trevligt tycker jag :)

Och grattis till lillebror som fyller 17 år idag!

Ciao!


Fira lillebror

Om ungefär en halvtimme kommer släkten hit och ska fira lillebror som blir 17 år nästa vecka.
Ska försöka slå ner min irritation och ilska tills dess. Det har varit kaos här idag nämligen, bara massa stress och tårar. Blir så ledsen å mammas vägnar när det blir så här, speciellt eftersom det varit så här hela veckan.

Men ikväll kommer stora delar av släkten över och det blir nog mysigt och bra.
Jessie kommer också :)
Ciao!


Bra torsdag!

Idag har det varit en riktigt bra dag måste jag säga.

Började med att jag fick vakna upp bredvid min underbara pojkvän, vilket alltid är lika härligt. Jag kan inte få nog av att krypa intill och pussa på honom så fort jag ska sova eller så fort jag har vaknat. Fast jag kan visserligen inte låta bli att pussa på honom oavsett när på dygnet det är ;)


Sedan väntade ett besök hos tandhygienisten som jag fasade för, men det gick kanonbra. Hade knappt någon tandsten alls och hon berömde mig för att jag sköter mina tänder så bra. När jag sedan skulle betala så visade det sig att tandvårdsbidraget täckte största delen av kostnaden så jag behövde bara betala 65 kr! Vilket var helt underbart eftersom jag hade räknat med att behöva betala typ 1100 kr.
Det tråkiga med besöket var dock att min tandhygienst berättade att hon ska sluta och jag har verkligen vant mig vid henne nu, hon är så bra och förklarar allt och så. Fast hon avslöjade var hon ska börja så jag kanske följer efter henne om jag inte trivs med den nya ;)


När jag var klar på Folktandvården åkte jag vidare till kyrkan och hade möte med Daniel och sedan kom Kim och Simone och vi började fixa klart det sista med fondväggen i Softrummet, så nu är texten på plats. Tänkte lägga upp en bild på den längst ner i inlägget.
Även Emma-Lie kom förbi kyrkan en stund och pratade och jag fick chansen att säga hej då till Simone. Hon flyttar nämligen till Kenya på lördag för att plugga där ett år.


Något som har slagit mig är att det är jätte många som flyttar nu. Vilket känns väldigt sorgligt!
I söndags flyttade Nathalie, min granne och nästan enda vän på Lidingö, till Kiruna och ska bo där i minst ett år, kanske två. Kommer sakna henne så otroligt mkt, vad ska jag göra på ön utan henne? :s :(

På lördag flyttar Simone till Kenya i ett år, vilket är väldigt typiskt eftersom vi precis har hittat varandra och börjat prata mkt och så där. Väldigt tråkigt! :(

På tisdag flyttar Karin, som jag också ganska nyligen lärt känna men blivit bra kompis med snabbt, till Kanada för att plugga i typ 8 månader. Sjukt tråkigt :(

I slutet på nästa vecka flyttar Bråk till Östersund för att plugga där i tre år. Det är helt sjukt vad jag kommer sakna henne! Min promenadkompis, min skrattkompis, den jag aldrig behöver vara seriös med om jag inte vill... Sadisten kommer sakna sin Bråkmakare otroligt mkt!! :( <3

Och inte nog med det så flyttar Emma, min enda kompis på Lidingö förutom Nathalie, till Tyskland i typ september för att plugga ett år! Jag kommer bli helt ensam ute på ön nu, utan både Emma och Nathalie, helt sjukt! Kommer sakna Emma också :(



Fast för att prata om något roligare så vill jag tacka Malin för den fina kommentaren om mitt hår! :)
Och för att fortsätta de roliga ämnena så ska jag nog fortsätta läsa min bok som är helt hysteriskt rolig på vissa ställen och så får vi se om jag orkar åka ner till Jessie och kolla på film beroende på hur sent det är när de hör av sig :)
Ciao!



Du är en Bön


Lämnat blod och färgat håret

Japp, idag har jag varit duktig och varit till blodcentralen för första gången på åtta månader.
Efter att man tatuerat sig får man inte lämna blod på sex månader så det var ursäktat att jag varit "borta" så länge.
Jessie var gullig och följde med som stöd eftersom hon vet hur orolig jag blir varje gång någon ska sticka mig med nålar.

Efter det mötte vi upp Becka som har gått sina första dag på gymnasiet idag och fikade och pratade en massa. Mkt mysigt. Sedan åkte Becka hem och jag och Jessie mötte mamma för att gå till optikern.
Där fick jag beställa nya linser och glasögon så om ungefär två veckor har jag nya glasögon!

Väl hemma så färgade Jessie mitt hår så det är inte rött längre. Bild kommer längst ner i inlägget.
Men nu tänker jag roa mig med nåt annat faktiskt, typ fortsätta mina försök att övertala min pojkvän att komma hit så jag inte behöver sova ensam och sakna honom :P

Ciao!




Lever

Jag lever, och jag vet att jag är sämst på att blogga just nu.
Jag har iaf kommit hem från landet nu och är tillbaka i Sthlm resten av tiden fram tills skolan börjar. Och ska hinna med massa saker som jag borde göra.

3 månader med Robert igår <3

Födelsedagsfest för Kim igår, var trevligt. Fick träffa Becka, Sanna, Jessie och NeA igen :) Och självklart Kim och Crille också :) Och Melinda som jag inte sett på evigheter.

Mått piss hela dagen idag, inte lika roligt. Ont i huvudet som fan har jag haft och jag har bara sovit i princip, knappt kunnat äta heller. Nu känner jag mig dock bättre.

Bloggen kanske börjar leva snart igen, men har just nu inte så mkt att skriva om.

Ska träffa Veran imorn och sedan blir det middag med älskling innan vi ska till Lisa på filmkväll.
Ciao!

En dag i solen

Idag har jag spenderat nästan hela dagen i en solstol ute på gräsmattan. Dock utan solskyddsfaktor, vilket resulterat i lite röd hud och väldig värme. Och en galen trötthet! Jag orkar ingenting alls just nu, är trött och seg och orkar inte ens hålla i boken jag läser så jag roar mig med datorn istället.

Lyckades med det underbara tilltaget att försöka lägga mig på den nyinköpta spikmattan efter timmarna i solen. Jag tror inte jag behöver säga mer än det var väldigt obekvämt och enbart gjorde ont eftersom jag då insåg att jag hade bränt ryggen. Det gjorde ont i flera timmar efteråt, trots att jag maximalt låg på den där mattan i en minut.
Nu har det dock slutat göra ont och jag tänker ringa Robert <3 och prata lite med honom innan jag somnar.

Godnatt!

Skolstart

Skolan drar igång igen den 25e augusti.
De har lagt upp schemat nu så det känns att det är igång igen snart.
Jag måste då erkänna att det ska bli rätt roligt, jag ser fram emot att börja skolan igen, det tar mig ytterligare ett steg på vägen mot att bli färdig och klassen är ju mysig.

Idag har vi spelat minigolf och till ingens förvåning så förlorade jag idag också, precis som alltid :P
Sedan var vi till ICA Maxi där jag hittade Fanta Lemon vars återkomst i butik som Bråk så gulligt underrättat mig om i sms tidigare idag. Tyvärr var 1,5 litersflaskorna slut, men jag fick en halvliters iaf. Och den är så god, så god, så god :D

Nej nu ska jag fortsätta mitt boksökande till första kursen under höstterminen :)
Ciao!

Jag lever.

Men internet och bloggen vill inte riktigt göra som jag vill, så just nu är det lite dött från min sida erkänner jag.
Hade skrivit ett långt inlägg förra veckan, men när jag skulle ladda upp det så dummade sidan ur och hela inlägget försvann. Då tröttnade jag, så nu blir det bara ett kort inlägg och så får jag uppdatera bloggen när jag är tillbaka i Sthlm, alltså är jag på landet i Motala just nu.

Ciao!

RSS 2.0