So sick of games...

Jag är så trött på att spela spel, på att det aldrig är rak ärlighet som spelar huvudrollen...

Jag tror jag ger upp snart. Jag kommer bli fullständigt galen om jag håller på så här och just nu är min hälsa viktigare än det här...


Musikorgasm...

...med gåshud, knän som är på väg att vika sig och hela kitet.

Det upplevde jag igår kväll när jag var på jobbet! När vi gick för att banka hörde vi att det var tAKiDa som spelade inne på arenan, men med alla pengar så ville vi inte gå in och titta. När vi sedan hade bankat och loggat ut så var jag och Veran på väg från jobbet när jag bara tvärstannade, lyssnade och sen sprang mot närmaste dörr. tAKiDa stod fortfarande på scen och precis då spelade de Curly Sue! Jag bara stod där, blev helt paralyserad och gåshuden spreds över hela kroppen och knäna var på väg att vika sig. De var så fantastiskt bra och jag var helt salig!!

Sedan åkte jag och Jessie hem till oss och firade Niklas 18årsdag så det blev sent, men det var det värt!
Idag vaknade jag vid halv tolv och klev upp och åt lunch på en gång. Kyckling och potatissallad med brownie till efterrätt, MUMS är allt jag har att säga om den saken!
Jessie har varit här hela dagen typ, vi har tittat på lägenheter och haft hur trevligt som helst. Vi åt avokadosallad från Robbans Pizza till middag, det var väääääldigt gott!
Nu däremot är jag trött, ska bara packa ihop sakerna jag behöver för skolstarten och mitt gympass med Veran imorgon och sedan krypa ner i sängen!

Godnatt!


En riktig man...

...har jag idag fått beskrivet för mig till viss del.

En av mina bästa killkompisar smsade mig nu ikväll och berättade om en insikt han nått, en viktig och otroligt meningsfull insikt. Jag blev så glad för tjejen som jag vet har fått honom att nå denna insikt, hon har fått en otroligt bra kille!

"En riktig man älskar inte en miljon kvinnor, en riktig man älskar en kvinna på en miljon sätt"

Den mannen som lever med den insikten kommer att göra allt för kvinnan han älskar, han kommer göra allt för att det ska gå bra och för att hon ska vara lycklig även om meningsskiljaktigheter alltid kommer att finnas, men den starka kärleken till just henne kommer alltid göra att de hittar tillbaka till varandra. Förutsatt att hans kvinna har samma insikt när det handlar om män.
Jag insåg just detta för ett tag sedan, men har väl inte träffat just han med stort H än. Fast jag antar att det också kommer en dag, han finns säkert där ute någonstans.

Jag vet i alla fall att jag vill ha en man med samma inställning till kärlek som min vän har! <3


Fångarna på fortet...

...har jag nog faktiskt saknar även om jag inte riktigt varit medveten om det.

Det är ju första avsnittet av "Fångarna på fortet" idag, just nu på TV4. Det är faktiskt väldigt roligt att titta på det här, speciellt som jag helt plötsligt har något att göra medan jag väntar på att hårfärgen ska verka. Nu är det snart dags att skölja ur färgen och sen slå in Verans presenter. Kanske blir en kvällspromenad också, jag vet inte än. Skulle nog vara rätt skönt faktiskt, är rätt skönt väder ute om man klär på sig lite. Annars är det lite kallt, det var det på väg hem från Gunilla idag.

Nej, nu ska jag tvätta ur färgen och sen blir det se fortsättningen på "Fångarna på fortet". Imorn blir det fika med Abbe och sedan fira Charlottes födelsedag lite i efterskott!
Ciao!


Bushumör...

...är jag på nu.

Väldigt mkt bushumör faktiskt, känner för att hoppa runt, leka och bråka med någon! Fast just nu är det inte så mycket att göra något åt, jag har ingen att bråka med. Ska snart promenera mig ner till Tumba och låna en bok till Emelie och sedan vidare till Gunilla på middag igen. Idag serveras det surströmming, hon lyckades övertyga mig om att man måste pröva en gång i livet iaf så det får väl bli idag.

Helgen var grym! Fredagen var jag med Jessie och Rebecka och sen var det bara ta det lugnt och skriva lite. Lördagen spenderades med att baka sockerkaka, se på Robin Hood och fixa lite i mitt rum. Sedan ringde telefonen och Bråk övertalade mig att gå på bio med henne och Sas. Vi såg Inception, den var så sjukt bra! Den hade otroligt elakt och irriterande slut, men hela filmen igenom satt jag på helspänn och jag och Sas satt och klamrade oss fast i varandra efter halva filmen ungefär.
Söndagen spenderades med Lisa och gå igenom mina garderober och sedan med middag hemma hos Gunilla!

Nej, nu måste jag pysa iväg inser jag när jag ser på klockan!
Ciao!


Lunch med tjejor...

...var väldigt mysigt idag!

Dagen började väldigt bra, kände mig lugn, utsövd och bara allmänt tillfreds. Gick ner till tåget och mötte Jessie för att åka till Sigtuna och träffa underbara Rebecka för första gången på månader.
Resan var kaos, försenade tåg, missade bussar och sedan en evighetslång bussresa innan vi till slut två timmar senare var framme i Sigtuna och mötte Rebecka. Vi bestämde oss snabbt för att äta lunch och gick in på ett kafé där man fick göra iordning sin egen sallad. Jag kan ju säga så här, för 85 kr fick man väldigt mycket! Jag är fortfarande inte hungrig och vi åt lunch strax efter ett idag! Det är ungefär sex timmar sen! Man fick så mycket mat att man behövde tvinga i sig det sista, men samtidigt inte kunde sluta äta för att det var så gott!
Sedan promenerade vi omkring i Sigtuna, tittade på gamla ruiner, gamla hus från ca 900-talet, tog ett varv i kyrkan och promenerade längst vattnet. Allt under prat och skratt, var helt underbart!

Resten av kvällen ska jag nog mest ta det lugnt, skriva lite på novellen som jag lyckats producera halvvägs, kanske ta en promenad i det fina vädret och lyssna på musik. Bara ha en slapparkväll, tycker jag är värd det faktiskt. Och om jag orkar kanske jag fortsätter plocka upp lite i rummet.
Veckan som gått sedan jag skrev sist har varit fullspäckad, promenader, umgåtts mycket med vänner och försökt hinna plocka och göra iordning i mitt rum.

Men nu ska jag nog faktiskt försöka tvinga i mig lite middag, kan ju inte äta middag vid midnatt heller!

Ciao!


Fredagsmiddag...

...i soffan, framför TV:n med pappa.

Rätt lugn kväll blir det, efter en väldigt lugn dag. Känner dock att jag lite är på den nivån att jag just nu tycker saker och ting är rätt tråkiga, eller vissa saker stör mig helt enkelt. Fast jag har ju sådana dagar ibland så jag antar att det blir bättre bara får en natts sömn och sedan imorn kommer allt vara bra.
För imorn kommer jag ha en grym dag, först Skärholmen med pappa och Niklas och sedan blir det hem och äta middag med mamma och dem, tror iaf jag hinner det innan jag ska åka till Heron med Veran och gå på bio! Har inte sett henne på nästan två veckor nu ju, det går absolut inte för sig att hålla på så!

Idag har jag iaf bara tagit det lugnt, tagit sovmorgon, tvättat, solat och legat i soffan när 48 grader i solen på balkongen blev för mycket värme. Har även sett klart tredje säsongen av Bones och dagen har förgyllts av några sms som enda kontakt med omvärlden. Nu ska jag sätta mig och titta på Mumien med pappa och äta middag. Sen blir det nog sova!

Ciao!


Bussresa...

...och jag som aldrig mer skulle åka buss!

Haha, okej riktigt så illa är det väl kanske, men med tanke på att jag har spenderat ungefär 95 timmar i en buss den här sommaren redan så är jag ganska trött på bussar och nu sitter jag återigen på en. Lite surt måste jag ju nästan tycka. Fast samtidigt bryr jag mig inte så jätte mycket just nu för jag är på väg till Sthlm för att tjäna lite pengar på Globen. Ikväll spelar Leonard CohenGloben så det betyder lite pengar som klirrar till i kassan, det är ju alltid trevligt!
Fast sedan blir det ju faktiskt tre timmar buss imorgon igen, det vet jag inte om jag ser så mkt framemot, men det är tidigt på morgonen så det kanske inte är så jätte jobbigt heller. Lär inte vara så mkt folk på bussen då och jag lär vara trött och sova större delen av tiden.

Gårdagen var som sagt riktigt härlig och jag fick mig också en cykeltur för första gången på länge, har cyklat en gång tidigare i sommar och innan det var det år och dagar sedan jag cyklade sist! Jag och Emma fick cykla till macken i regnet och köpa glass till kladdkakan.

Morgondagen tror jag kommer bli bra den med, först ska jag som sagt spendera förmiddagen på en buss, men sedan ska jag hänga med Carro och hinna umgås för första gången på flera månader. Ska bli väldigt roligt faktiskt, det blev rätt tomt hemma hos pappa när hon flyttade måste jag ju säga. Sedan får jag besök ute på landet så det ska också bli trevligt.

Idag när jag kommer till Sthlm möter min barndomskompis Carro upp mig och vi ska väl fika eller nåt en timme innan jag måste åka till jobbet och göra lite nytta. Jobbet lär bli sjukt roligt för har inte träffat många av mina arbetskamrater på hela sommaren och de jag har träffat saknar jag ju ändå.
Efter jobbet ska jag träffa Jessie och ta en promenad och umgås lite, också det ska bli väldigt roligt!

Men nu tänker jag nog packa ner datorn igen, orkar inte packa upp laddaren och batteriet är på väg att dö så är nog bättre ätt skriva klart och sedan stänga av den bara!
Hoppas ni får en bra söndag ni med!
Ciao!


Grymt bra lördag!

Sitter i ett mysbelyst rum, levande ljus i fönstret och ska snart lägga mig i sängen och prata vidare halva natten med Emma.
Den här dagen har varit full av mysiga återseenden och lägenhetsinspektioner. Träffade först Oscar och Anna och var och tittade på deras nya lägenhet och drack te där några timmar och sedan bar det av till Ryd Centrum för att möta upp Emma.
I hennes nya lägenhet har vi druckit säkert tre kannor te, ätit hemmalagade köttbullar och kladdkaka med vaniljglass. Allt under prat och skratt, mycket av det också. Har även fått lära känna Emmas nya inneboenden från Tyskland som verkar väldigt trevliga!
Kan inte riktigt fånga känslan i ord, men det är otroligt mysigt och jag har saknat att bara kunna umgås i evigheter med henne. Det är som varje gång vi ses typ.
Det är helt fantastiskt verkligen, vi sitter och bara pratar om allt mellan himmel och jord och dricker mängder av te.

Awesome day, awesome day!


Tvåbarnsmamma...

...eller inte kanske inte, men blev tagen för det idag!

Vi var på Skänninge Marknad och gick omkring när jag bestämde mig för att köpa gul kiwi som de hade till bra pris. Vid just det ståndet delade de ut fejk-tatueringar som man fick med om man köpte kiwi och just när det var min tur stod det två barn där och tittade på tatueringarna. De var antagligen syskon, en pojke och en flicka, de var ungefär mellan 3 och 5 år gamla och båda ville ju självklart ha tatueringarna och pojken hade redan plockat åt sig ett ark.
Då vände sig kvinnan som sålde kiwin till mig och sa "Om jag lägger ner en här, så får de ju varsin". Jag tittade på henne väldigt förvånat och utbrast "Nej, nej, jag känner inte ens de här barnen" och hon tittade på mig, tittade på dem och tillbaka på mig och ursäktade sig "Jag trodde verkligen att de var med dig". Jag lugnade henne och gick sedan därifrån med min kiwipåse, men det satt kvar rätt länge att någon trodde att jag var mamma till två barn.
Jag var ju inte på något sätt annorlunda än jag brukar vara, svarta capribyxor, vit t-shirt med en uggla på, ryggsäck, utsläppt hår och solglasögon. För några dagar sedan blev jag tagen för att vara 18 år i samma typ av kläder, men nu var jag helt plötsligt tvåbarnsmamma...!
Jag funderade rätt länge över om jag verkligen såg så gammal ut, men då sa Anne-Marie att det kanske inte är så konstigt ändå för i Motala och omnejd är det vanligare med unga mammor än vad det är i Stockholm. Och visst där har hon en poäng, men som Veran sa så skulle det ju inte varit omöjligt att det var mina ungar heller även om jag då skulle behövt vara typ 16 när jag fick första barnet.. Hmm.. Läskigt var det i vilket fall!
Fast det var ju lite roligt också, blir kul att se vad folk säger om jag går omkring med Camillas och Davids bebis när den är född, då är vi ju faktiskt släkt och det skulle inte vara omöjligt att det var min unge med tanke på att många i min ålder skaffar barn nu. Haha, vilka funderingar jag har va?

Skänninge marknaden var jätte bra i år också, hittade jätte mycket fina, bra och roliga saker så det tog inte många timmar innan jag hade spenderat mina pengar. Jag förstår inte hur det gick till, men fort gick det och plötsligt hade jag spenderat över 1150 kr. Man borde helt enkelt inte få släppa loss mig på marknader så där utan någon som håller i mina pengar åt mig! *haha*
Fast det blev ju en del grejer jag behövde också så ska väl inte säga så mycket iaf, har ju numera en bra, ny ryggsäck, några nya halsband, en ny tunika, nya leggings och lite annat smått och gott!

Nej, nu ska jag nog lägga mig och läsa lite i min bok så jag får börja läsa David Eddings snart, börjar få abstinens efter ett år utan hans böcker. Fast nu har jag ju faktiskt bara två serier kvar av det han har skrivit och det kommer ju inte komma fler böcker eftersom han tyvärr gick borta förra sommaren, men då får jag väl helt enkelt börja läsa om de andra böckerna när jag får abstinens nästa gång ^^
Som sagt, nu blir det P.D. James, hon är inte så illa hon heller.

Ciao!


I'm back from vaccation...

...or at least a bit!

Jag har gjort mina utomlandsdelar av semestern nu så jag kanske kommer ha ork, tid och möjölighet att blogga lite nu. Den månad som har gått sedan jag skrev sist har varit helt fantastisk, alldeles oförglömlig till och med!

Det började med en roadtrip från Sthlm till Frankrike med Mats och Lellky, det var riktigt roligt. Visserligen var vi ju ganska många fler än vi tre från Göteborg till Taizé eftersom vi hade ett gäng från Lerum med oss då, men det blev ju bara ännu roligare!
I Göteborg firade vi midsommar hos en kompis till Mats, vilket var jätte roligt! Värdinnan Hanna var hur rolig och gullig som helst och vi klickade på en gång. Likaså med Kajsa som jag senare på kvällen spenderade lång tid ute på altanen med och bara pratade om allt och ingenting. Det var en helt fantastisk kväll!
Spenderade en dag i Taizé och sedan var det andra delar av Frankrike som gällde, var en dag i Paris och en annan spenderades med att bila runt mellan olika små byar, ta promenader och till slut hitta en sjö där det faktiskt gick att bada.

Sedan flög jag hem och packade om för att åka till Houtskär, min lilla paradisö i Åbolands skärgård. Helt underbar resa det med! Sov, solade, badade, umgicks med familj, släkt och vänner och åt mängder av god mat! Lärde också känna nya människor som jag kommer att hålla kontakten med, vilket alltid är ett välkommet tillskott på den lilla ön. Tråkigt bara att jag inte träffade en av dem förrän bara dagarna innan jag åkte hem.

Sedan var det tillbaka hem och packa om, hann med ett besök på Grönan också vilket var sjukt roligt! Sedan bar det av på min vecka till Taizé! Och det var helt underbart, jag ville inte åka hem. Ville bara stanna tiden och låta veckan fortsätta för evigt! Träffade också här många underbara människor som jag kommer hålla kontakten med i framtiden, hoppas också på att en dag få se dem igen!

Nu är jag tillbaka hemma sedan igår kväll. Har idag umgåtts lite med Tina, tvättat, packat och fixat. Imorn bär det av till Motala och pappas lantställe. Ska bli skönt att varva ner lite efter allt resande och donande, på landet kan jag inte stressa.
Skänninge Marknad står som vanligt på schemat och annars är det mest lugn och ro, fixa min byrå som jag ska rusta upp och lite sånt. Nu blir det nog däremot sova!

Ciao!


RSS 2.0