Upprörd...

...fruktansvärt upprörd är jag till och med!

Såg repotaget om mordet på Carla Saado i Kalla Fakta nu på kvällen och det finns så mycket som upprör i det här fallet, poliser som inte tar anmälningar på allvar, glömmer att kontakta åklagare och inte heller tar någon som helst notis om att de också är bundna av anmälningsplikten när de har minsta misstanke om att ett barn far illa! Det värsta är dock att det inte slutar där, det finns utöver det en överåklagare som sitter i TV och säger att man inte gjort något fel när man brutit mot anmälningsplikten, att det inte är tjänstefel för att man måste göra en bedömning då det är en vårdnadstvist och det då inte är ovanligt att det finns påståenden från olika håll och att man i de fallen måste höra barnen för han höll ju inte på "att slå dem sönder och samman så att säga". Ordagrant citat.

Kom igen! Det står ingenstans att Polisen ska göra en bedömning av sanningshalten i anmälan, det är socialtjänstens uppdrag. Man ska anmäla oavsett om man är säker eller inte! Hellre en anmälan för mycket än en anmälan för lite, vilket i detta fall ledde till att barnen förlorade båda sina föräldrar. Mamma död och pappa dömd till livstids fängelse för mordet på henne.
Socialtjänstens representanter säger i inslaget att man skulle skyddat barnen och även Carla, om hon velat, om man fått denna anmälan som socialjouren borde ha fått samma natt, men aldrig fick. Detta tyder på att man hade kunnat hjälpa både barnen och Carla genom att göra en anmälan.

Det känns som ytterligare ett tjänstefel begicks i repotaget från överåklagarens sida. Han framstår som en man som inte kan lagen och jag ställer mig frågande till huruvida vi vill ha sådana människor i vårt rättsväsende, speciellt på så höga poster som överäklagare. Det är nästan så han borde behöva sluta jobba eller gå en vidareutbildning för att lära sig saker efter det otroligt korkade uttalandet...
Ett tips är att se repotaget innan det inte längre går att se gratis nästa torsdag på TV4 Play, det var ett oerhört upprördande, men viktigt, repotage!


Vårkänslor...

...sprudlar och leenden avlöser varandra just nu, vilket ger mig lite lust att blogga!
Det du Emelie, det hade du inte väntat dig va? Att jag frivilligt skulle börja blogga nästan regelbundet igen va? ;)

Ja, idag har det verkligen känts som vår! I solen har det varit 18,4 grader varmt och mycket snö har smält bort idag. Jag och Veran tog en paus i pluggandet idag och gick en promenad i solskenet efter lunchen. Var helt fantastiskt! Jag gick i skinnjackan, tunna mjukisbyxor och gummistövlar och det var verkligen inte det minsta kallt. Och jag blev också barnsligt lycklig över att jag för en gångs skull har skor som jag kan gå i vattenpölar med utan att bli plaskvåt om fötterna, så jag gick i varenda vattenpöl jag kunde och tittade på Veran med ett brett leende varje gång. Hon bara skrattade åt mig. Det var till och med så att jag glömde bort att jag hade ont i huvudet för en stund, men det gav igen senare när det exploderade till. Men i vilket fall, det känns verkligen som att våren är på väg nu! Jag hoppas verkligen att det inte bara är på låtsas utan att det faktiskt är på riktigt den här gången!

På fredag kommer N hit också, helt fantastiskt ska det bli! Längtar mkt, känns som att jag hoppar omkring på små moln hela tiden typ. Vet inte om jag vill veta hur jag faktiskt kommer vara när han kommer hit. *haha*
På lördag ska vi ut och äta middag med ett par kompisar för att fira Bråkmakarn och sen får vi se vad som händer resten av helgen, men lär nog bli en del prat, skratt och mys. Det blir lätt så när vi inte setts på ett tag och nu är det fyra veckor sedan vi sågs sist, känns som en evighet... Fast snart är ju den evigheten slut iaf!

Och sen måste jag bara blogga lite om nånting som stört mig i flera dagar och som jag tänkt blogga om flera gånger. Det kommer säkert att bloggas om det fler gånger från mitt håll, men tänkte bara nämna det iaf för jag är nog alldeles för trött för att skriva allt jag vill. Viktoria Milan, har ni hört talas om den sajten, den som uppmuntrar gifta och sambos att vara otrogna via deras sajt för att göra "livet levande"? Jag tänker nog inte säga så mycket mer om den just nu än att jag tycker det är en stötande sida. Dock har jag väldigt mycket att säga om den så jag kommer nog att blogga ett helt eget inlägg om sidan vid ett senare tillfälle. Nu är jag alldeles för trött för att bli så irriterad som jag alltid blir när jag tänker på den.

Så nu ska jag nog bädda ner mig i sängen och se om ytterligare åtta, nio timmars sömn kan råda bot på den förbaskade huvudvärken som vägrar ge med sig.
Ciao!


Tänkte det var dags...

...att blogga lite igen.

Måste däremot erkänna att jag inte trodde det hade gått så länge sedan jag bloggade sist, men tiden går fort när man har roligt!
Fast mina veckor har mestadels fyllts av plugg, plugg och åter plugg. Däremellan har jag fått in en del jobb, träning, Betakursen och lite sömn samt två helger med kärleken. Har faktiskt hunnit med några helger då jag inte pluggat eller jobbat också, som en tjejkväll med Emelie för en månad sen när vi åt god mat och tittade på Let's Dance. Jisses, har det gått en månad redan? Snacka om att vara insnöad...
Fast det är kanske inte så konstigt att jag är det då jag faktiskt i princip pluggat från att jag klivit upp på morgonen tills jag gått och lagt mig på kvällarna utom när jag jobbat, varit på Beta eller tränat! Det är snarare konstigt att jag inte börjat drömma om samverkan, skolkuratorer och socialsekreterare liksom. Fast här om helgen tog jag helt ledigt och åkte till Follökna tillsammans med Alpha- och Betagrupperna. Det var helt fantastiskt!

Nästa fredag kommer N hit, jag längtar! Har gått fyra veckor den här gången sedan vi sågs sist då han har tentaperiod nu och har hur mkt plugg som helst.

Imorgon ska jag och Veran åka och titta i affärer i Skärholmen hade vi tänkt, Veran har bilen så det är så smidigt att ta sig dit! Så jag borde väl gå och lägga mig snart, men tänkte skriva klart här först och sen kanske se en film, behöver ju inte kliva upp förrän nio imorn typ. *hehe*
Ska försöka ta mig tid att mobilblogga nån mer gång, min klasskompis hade lyckats så jag tror jag ska fråga henne hur hon gjorde. Annars får jag helt enkelt försöka blogga nån gång ibland.

Men nu vet jag inte vad mer jag ska skriva faktiskt så blir nog film snart om jag inte somnar innan... *haha*
Ciao!


RSS 2.0