En mysig söndag...

...har jag faktiskt haft idag.

Började dagen med frukost tillsammans med pappa innan han åkte och mötte mamma för att köpa julklappar och när han åkte kröp jag ner i sängen och sov en stund till innan jag klev upp och gjorde mig klar för jobbet.
På jobbet var det lugnt och skönt, var ingen panik och det var ganska okej mängd kunder. Var ganska mycket dötid dock och vi hann med mycket städning och sådant så det gick fort att stänga kiosken. Fick även det stora nöjet att träffa Basse och hans fästmö idag, de var och tittade på Luciakonserten.
Väl hemma igen åt jag middag med pappa och tittade på Bones innan jag fixade det sista med praktikrapporten och kollade hur väl mitt schema stämmer överens med det jag skrivit upp i början av terminen. Vilket var tur, annars hade jag åkt till fel plats till fel tid imorgon när skolan drar igång igen!

Nu ska jag nog krypa ner i sängen igen och läsa lite.
Ciao!


Mitt-i-natten-blogga...

...tänkte jag lite snabbt roa mig med!

Jag har haft en fantastiskt bra vecka, full av utmaningar, glädje, skratt, långa samtal och mycket mys, men det har också varit sin beskärda del av sorg. Jag har gjort min sista vecka på praktiken som gick fantastiskt bra, fick mycket gjort och kände att jag definitivt kan det här nu. Jag är inte längre praktikant som min handledare Kerstin sa, jag är kurator.
Sista dagen blev jag överöst av kramar, beröm och presenter från lärare, rektorer och andra anställda. Fick en Aladdin-ask, två biobiljetter och en bukett tulpaner av rektorerna som tack för den här tiden och det kändes verkligen helt fantastiskt att få den uppskattningen! Jag har ju verkligen velat lära mig och har gjort det, jag kan så mycket mer nu än tidigare och jag känner att skolkurator, det är helt rätt väg för mig.

Har även hunnit baka pepparkakor, dricka glögg, jobba, träna, skriva praktikrapport och prata med N i flera timmar på Skype den här veckan. Snart ska väl dem timmarna kanske bli ytterligare några fler beroende på om jag är vaken när han kommer hem, fast nu borde det inte vara så lång tid kvar. *hehe*
Idag (lördag) var jag på julmarknad med pappa, Niklas och Mathias, men vi passade även på att promenera omkring i massa affärer. När jag och pappa kom hem började jag fixa i mitt rum som pappa målat och möblerat om så alla mina saker låg i kartonger, väskor och påsar, men nu är allt på sin plats igen även om det tog ett par timmar mer än jag hade trott att det skulle göra. Roligt var det däremot, hittade en drös gamla noveller och dikter samt en del gamla skolfoton och tidningar. Hann även äta lite thailändskt till middag och prata med Kajsa i telefon.

Imorgon ska jag jobba Lucia-konsertGloben också, det brukar vara väldigt mysigt så det ser jag framemot.
Kommer inte på så mycket mer att skriva så avslutar här tänkte jag.

Ciao!


En fantastisk helg...

...är precis vad jag har haft!

Det har verkligen varit helt fantastiskt. Har haft besök av N hela helgen. Vi var på glöggfika hos Molle och Lasse igår, umgicks med Oskar och massa andra människor som var där. Det var jätte mysigt och det fanns mängder med olika glöggsorter! Helt galet, visste ni till exempel om att det finns lakritsglögg?! Det visste inte jag, men inte ens jag som gillar lakrits tyckte speciellt mkt om den. *haha*
På kvällen var det middag hos Veran och hennes familj som gällde, vilket också det var väldigt mysigt med massa god mat, glass till efterrätt och ett par omgångar "Med andra ord" där jag, Veran och N vann två av tre omgångar. Vi är bäst helt enkelt. *hehe*

Idag har vi lyckats göra väldigt mycket på väldigt lite tid. Vi sov till halv tolv och åkte sedan till Heron City och gick en sväng på MediaMarkt innan vi åt lunch och drog vidare till IKEA. Där promenerade vi omkring i ungefär en timme och jag hittade lite julklappar, bland annat till min snart fyra månader gamla kusin, och även roliga inslagningspåsar. När vi handlat det vi ville ha på IKEA och insett att stekpannan N köpte av någon anledning ledde statisk elektricitet åkte vi vidare till Skärholmen och tittade i lite affärer där, fikade och mötte upp Emma som skulle åka med N tillbaka ner till Linköping. Nästa punkt på schemat var middag hemma hos mig och sedan trängdes vi tre personer i min säng och pratade och skrattade ungefär en timme innan de insåg att det var dags att börja åka. Det lämnade en viss tomhet inom mig att de åkte, har ju vant mig vid att N är här och Emma ser jag alldeles för sällan.
När de hade åkt bakade jag och familjen lussebullar och drack glögg, det var mysigt! Men nu ska jag nog krypa ner i sängen och sova, imorn är det en stor dag. Sista måndagen på praktiken och jag ska vara kurator på riktigt, min handledare är sjuk så ska vara helt ensam och göra allt imorn. Pirrigt!

Godnatt!


RSS 2.0