Mörbultad!

Ja, så känner jag mig just nu!
Det är visserligen ett väldigt skönt sätt att känna sig mörbultad på, men det är klart att det känns i kroppen att jag varit hos en massör idag!
Jag är lite trött nu så jag ska väl sova snart, men ska bara lunga Tina med att jag ska läsa Sagan om isfolket också nån gång ;)

Massagen hos Malin var helt underbar. Visst, det gjorde sjukt ont vissa gånger, men majoriteten av tiden var det mest skönt och jag har inte varit så avslappnad på länge som jag var när hon var klar.
Nu ska jag be mamma kleta på TigerBalsam på min rygg, sen ska jag ringa Robert och sedan sooova!
Ciao!


Ny vecka, ny kurs och redan trött!

Det sammanfattar nog väldigt mkt de två dagarna som hittills gått på denna vecka.
Jag känner mig trött och ganska sliten, den nya kursen är väl helt okej, men nu börjar jag helt klart längta efter våren och lite solsken.

Helgen var jätte trevlig och i söndags var det alldeles underbart, vi hade det hur bra som helst. Filmen var rolig, sushin blev okej och vi hade en kanonmysig dag bara jag och Robert.
Jag känner mig dock lite för trött för att skriva något nu, men ville ändå visa att jag lever.

Nu ska jag läsa lite kurslitteratur och sen vill jag hinna ladda upp bilder för framkallning också. Mamma kommer hem med semlor också snart! *mums*
Försöka sova tidigt ikväll så jag orkar någorlunda med morgondag och alltid.

Måste bara säga att jag ska på massage imorn!! Ska bli så skönt, kommer antagligen ha ont i hela kroppen efteråt, men det kommer bli bra i slutändan!
Och så måste jag tacka för boktipsen jag fick som respons på förra inlägget, ska garanterat ta tag i Landet Deverry-böckerna när jag hinner eftersom jag läst första boken för flera år sedan.
Nu, tillbaka till skolböckerna!
Ciao!


Fantasivärld

Jag måste hitta en ny bokserie att läsa då jag precis läst ut sista Twilight-boken!
Det känns lite sorgligt på nåt sätt, ni vet när man slutar en bok och vet att det inte finns mer att läsa om just dem karaktärerna? Eller, det kanske bara är jag som känner så, vad vet jag. Jag vet iaf att jag har känt så med i princip varenda serie jag läst ut, Harry Potter, David Eddings böcker om Belgarion och hans gäng, Lian Hearns böcker (som det nu visserligen kommit två böcker till på som jag inte hunnit läsa än), Aurian-serien och många andra serier.
Ja, som ni ser är jag väl lite löjlig när det kommer till sånt, men jag använder böckernas värld som ett sätt att undfly verkligheten lite. Ett sätt att koppla av och inte behöva fokusera på massa stressande och verkliga saker, jag har en hel liten fantasivärld i mitt rum som jag kan kliva in i väldigt lätt. Eller det är väl mer rättvist att säga att jag har många små fantasivärldar i mitt rum då jag faktiskt har böcker inom säkert fyra, fem olika genrers. Får helt enkelt försöka hitta en ny värld att kliva in i!

Spenderade morgonen och förmiddagen med Robert efter att ha sovit ut ordentligt, åt frukost och bara myste! En väldigt bra morgon helt klart! Blev inte att träffa Abbe idag trots allt, men vi ska ses nästa fredag istället! Kom hem och åt sushi, spillde soja på mitt enda par jeans jag hade med mig och alltså måste jobba i imorn, så det blev att tvätta lite också.
Imorn ska jag jobba hela dagen, 8:30-23:00, massa pengar som klirrar ner i kassan nästa månad för den arbetsdagen! Efter jobbet ska jag åka hem till Robert och sova där.
På söndag är det Alla Hjärtans Dag! Då ska jag och Robert ha en heldag, bara han och jag. Har gett honom i uppgift att köpa hem nån god frukost och sedan på eftermiddagen ska vi gå på bio och se Valentine's Day! Tycker den verkar vara en av de typ två bra filmerna som går på bio nu som jag inte sett och den andra ville Robert inte se, alltså blev det bara Valentine's Day kvar *hihi*
Efter bion ska vi hem och laga sushi, har köpt alla saker och är jag är väldigt pepp, ska bli jätte kul! Och om vi hinner och orkar ska vi väl titta lite i turistböckerna över Paris som jag lämnade där i morse.

Nej, nu ska jag nog lägga mig och lyssna på en ljudbok som legat i mitt rum i flera månader så att pappa och Anne-Marie kan få tillbaka den någon gång :)
Ciao!


Tentan avklarad!

Nu är tentan avklarad!
Skrev den i morse och jag ska väl ha klarat av att skrapa ihop tillräckligt många poäng för att få godkänt. Fick dock lite lätt panik när jag öppnade tentan och inte visste hur jag skulle besvara första frågan, kunde få ner en mening och sen var det bara byta sida och ta de andra frågorna och skriva något lite halv luddigt på den första när jag var klar med resten. Det är ju måttligt irriterande när man sedan kommer ut och börjar prata med klasskompisarna och inser vad det självklart var frågan syftande på!
Men, men, det är sånt som händer. Nu är det inte mkt att göra åt och jag ska njuta av min lediga helg!
Efter tentan så åkte jag och Veran till KTH och mötte upp Robert och gick till en japansk mataffär vid Rådmansgatan, jag och Robert skulle köpa grejer till vår sushimiddag på söndag och Veran har också pratat om att göra egen sushi någon gång så jag tyckte hon kunde följa med.
Nu sitter jag hemma hos Robert och skriver medan han städar i väntan på att vår deg ska jäsa klart. Vi bakar semlor! Det är ju trots allt Fettisdagen på tisdag och eftersom vi inte kommer ses då tyckte vi det kunde vara lite roligt att göra något annat än vad vi brukar göra, så vi bestämde oss för att baka semlor! *hihi*
Sen blir det god kycklingpanna till middag också! *mums*
Vi har även hämtat ut biobiljetterna till på söndag idag!
Imorn ska jag träffa Abbe och fika och prata massor, alldeles för mkt att ta igen eftersom vi inte setts på väldigt länge! Som Abbe uttryckte det, vi borde få Nobelpriset för att vi ens lyckats matcha våra scheman tillräckligt väl för att ses ;)
Sedan blir det ut till pappa och umgås innan jag ska sova tidigt för på lördag ska jag jobba heeela dagen.
Men nu sitter Robert och verkar uttråkad och läser över min axel, så jag ska väl skriva mer om den kommande helgen imorn och pussa lite på honom nu helt enkelt ;)
Ciao!
PS. Grattis till Katayun som fyller år, och till Emelie som firar 4 år med sin pojkvän idag!

Framgångskänslor och upprörande artikel

Jaaa, just nu känns skolan som en riktig framgång! Jag har precis fått mitt första A, känns helt sjukt! Har jobbat hårt för att klara skolan och få bra betyg så det här känns som en riktig framgång och jag är sjukt nöjd!
Nu tänker jag nog sova snart, ska läsa lite SocialQrage, ringa Robert och sedan sova.

Fast jag måste först skriva ett par ord om den första artikeln jag såg när jag bläddrade igenom SocialQrage innan CSI.
"Underkänd socionomutbildning" lyder rubriken och när jag läser vidare visar det sig att 7 av Sveriges 16 socionomprogram riskerar att förlora rätten att utfärda socionomexamen på grund av stora brister i utbildningen! De berörda skolorna får ett år på sig att åtgärda de brister som finns i utbildningen och har ingen förändring skett så fråntas dem sin rätt att examinera.
Det är bra att man gör kontroller så att detta kan komma fram, men jag ställer mig frågan hur länge det har varit så då det inte någonstans framkommer hur länge sedan man gjorde en liknande granskning. Jag tycker synd om studenterna som går där, det måste kännas jobbigt att veta att skolan kanske inte håller riktigt så hög standard som de utgett sig för att göra.
En av skolorna som står på listan är en av de med bäst rykte i iaf hela Stockholms län, har man gått där får man jobb på en gång och nu visar det sig att de har sådana brister i utbildningen!
Två av skolorna som står på listan är också skolor jag sökte när jag skulle börja universitetet, men då jag kom in i Stockholm så blev jag kvar här och det var med blandade känslor jag läste att mitt andrahandsval står på listan över utbildningar med brister i utbildningen, men att Stockholms universitets socionomutbildning håller mycket hög kvalitet. Det är något jag som student på just den utbildningen känner mig ganska glad över, då känner jag mig mer säker i att jag valde rätt universitet.
Dock tycker jag att det är upprörande att utbildningar inom människobehandlande yrken inte håller den standard de borde göra för att klienterna ska få bästa möjliga hjälp, vård och omsorg. Det tycker jag borde vara en självklar prioritering bland skolchefer runt om i landet, för om vi brister i vårt yrke som socionomer och stödjande samhällsinstanser, vem ska då hjälpa dessa människor?

Det blev visst lite mer än bara några ord, men jag tycker att det är ett viktigt ämne och något som borde uppmärksammas!
Nu ska jag ringa Robert, läsa klart tidningen och sedan sova för imorn ska jag, Veran och Pärnilla tentaplugga!
Ciao!


Söndagskväll!

Den här söndagen blev inte alls vad jag hade väntat mig då det blev lite mer fika och mindre plugg än planerat, men det blev trevlig ändå.

Först och främst så började dagen på bästa tänkbara sätt, med Robert! Efter frukost, lite plugg och göra sig iordning så åkte vi till Camilla och David och firade Davids födelsedag. Det var väldigt trevligt, men som sagt så ledde det till mindre plugg än tänkt eftersom jag inte förrän igår eftermiddag fick reda på att vi skulle dit på fika.
På vägen hem släppte vi av RobertSöder så han kunde åka hem och vi åkte hem, jag halvsov i bilen för det var så skönt att blunda lite och bilen gungade så skönt!
Efter middagen blev det en promenad med Mats, som inte visade sig bli någon kortis. Vi var ute och gick i över en och en halv timme och hade nog nästan gått genom halva Tumba när vi kom tillbaka till min port! Trevligt hade vi iaf och nu finns det ett preliminärt datum på min och Verans resa till Taizé i sommar, men i skrivandets stund har jag inte berättat det för Veran än.. *mohahaha*
För att värma mig lite efter långpromenaden la jag mig under täcket i soffan och tittade på film med mamma, bror och Ove innan jag ringde Robert och pratade med honom en stund.
Nu sitter jag här och känner att det här inlägget inte säger så mkt, men jaaa.. Vad ska man säga? Ibland kan man faktiskt inte bara skriva intressanta saker.. *hehe*

Jag tog en jättesöt bild på mig och Robert idag, innan jag glömde bort att jag hade kameran med mig, eller jag tyckte iaf att den var jättesöt. Även om Robert mest var missnöjd med att kameran dök upp i närheten av honom och det som syns mest är typ hans haka, våra läppar och näsor. Men jag lovar, den är söt ändå! Fast jag kanske inte har någon talan? Jag är ju faktiskt partiskt.

Nej nu ska jag läsa lite mer skolböcker och sedan sova så jag orkar med allt plugg jag och Veran ska göra imorn, tentapluggsvecka nu så vet inte hur mkt jag kommer hinna skriva fram tills på typ fredag eftersom jag har tenta på torsdag förmiddag och sedan spenderar eftermiddagen och kvällen med Robert <3
Godnatt!


Lördag!

Igår hade jag en jätte trevlig kväll! Jag var hemma hos Emelie och åt middag, tittade på Bröllopsduellen för första gången sedan vi var och såg den på bio och efter det blev det Let's Dance där Rabhi äntligen åkte ut!

Måste bara skriva igen, har för mig att jag nämligen gjorde det när jag och Emelie precis hade sett filmen, men Bröllopsduellen är en film man verkligen borde se. Visst, det kanske är en tjejig film om två tjejers bråk om bröllop, MEN den har så mycket hjärta och tanke och sensmoralen är helt underbar! Helt klart en film värd att se för att komma ihåg vad det är man värderar hos sina vänner och var man aldrig vill hamna.
Så till er som inte sett den, men funderat på att göra det, säger jag bara; SE DEN!

Att träffa Emelie igen var en riktig höjdpunkt! Det var alldeles för länge sedan hon och jag bara umgicks och gjorde nåt annat än att ses på jobbet, vilket vi inte heller gjort så mkt senaste tiden. Så det här ska helt klart göras om, Emelie. Du kan inte smita ;)


Så tillbaka till idag lördag. Ska snart ta en dusch och göra mig i ordning för att åka in till stan och handla lite saker till Carro och sedan möta henne innan hon åker tillbaka till Motala. Känns väldigt skumt att hon ska åka tillbaka ner dit igen nu när jag vant mig vid att hon är hemma, men så är det väl helt enkelt.
Ska också möta upp Robert och sedan ska vi åka hit och bara mysa, ta det lugnt och bara vara med varandra helt enkelt.
På tåget in ska jag plugga lite och även imorn ska jag satsa på att plugga en del. Kanske ska träffa Mats och hänga lite och diskutera kring Taizé-resor :)

Och måste bara säga att jag är väldigt glad att blogg.se har fått startsidan på bloggarna att funka nu, min ville inte uppdatera att jag hade skrivit något på flera dagar och såg bara det inlägget jag skrev innan de bytte designen.
Tack för att ni fått det att funka!
Ciao!


Föreläsningsanteckningar klara!

Idag har jag varit jätte duktig och skrivit rent alla föreläsningsanteckningar och inte en enda gång gjort något annat, förutom när jag åt lunch.
Sedan var det ju Soft också idag så det var väldigt mysigt tycker jag.
Nu däremot är klockan mkt och imorgon har jag praktikinformation kl 11, så ska krypa till kojs nu, utan att läsa i sista Twilight-boken. Den ska jag försöka hålla på tills jag känner att jag gjort mer av allt inför tentan. Kanske ska hålla på den så pass länge att jag inte får läsa förrän efter tentan? Hm.. Vi får väl se hur det blir med den saken...!

Nej nu ska jag krypa till kojs.
Natti!


Och så var det måndag igen...

...och den har spenderats i skolan och hos sjukgymnasten.
Först hade jag seminarium 11-12 och sen var det föreläsning 12-16 så det blev att åka direkt till sjukgymnasten efter skolan så ändringen av tiden till 17:30 istället för 18:30 var väldigt välkommen hos mig och Veran!
Nu är jag väldigt trött, samt lite grinig på mig själv då jag insett att jag tappat bort Mats nummer, så det blir att försöka kontakta honom via Facebook, vilket tar bra mkt längre tid än att ringa! Måste ju kolla med honom hur hans Taizéresor ligger i sommar... *hihi*
Men kvällen ska väl spenderas på samma sätt som alla andra måndagar, kl. 21 kryper jag ner i soffan och tittar på CSI NY och sen ringa Robert innan jag ska sova! Har kommit fram till att det är värdelöst att sova utan honom, inte alls mysigt!

Imorn blir det hårdplugg igen innan simningen med Veran och förhoppningsvis hinner jag en vända in till stan och möta upp Carro. På kvällen blir det nog att ta med mig kameran och varma kläder och sitta och skratta åt mina arbetskamrater som ska åka skridskor på Hovet *haha* Jag känner iaf mig själv så pass bra att jag inte frivilligt ställer mig på ett par skridskor om det inte krävs för att få ett betyg!

Nej, nu ska jag kolla upp några småsaker, sen börjar CSI!
Ciao!


RSS 2.0