Wonderful weekend!

Jag har verkligen haft en jätte bra helg!

I fredags hade vi tjejmiddag hemma hos Hülya, vilket blev väldigt lyckat och väldigt roligt. Vi åt jätte mycket mat, pratade, dansade och skrattade. Det var helt galet, timmarna bara flög förbi och helt plötsligt var vi tvungna att åka hem. Jag förstår inte vara sju timmar tog vägen bara så där!
Trevligt sällskap och skratt är nog receptet på det faktiskt.

Igår var det mycket på schemat med start klockan nio på morgonen. Först på listan stod bakning, det blev banankaka och sedan skynda iväg till tåget och åka till Sollentuna för att gå på Change med Veran och Erixen och se om jag kunde hitta något under tiden deras ta 2 betala för 1 kampanj pågick. Hittade saker kan vi väl säga att jag gjorde, kom därifrån med 2 nya bikinis, 2 linnen, 3 bh:ar och lite till! Notan landade på lite drygt 2000 kr, men det fick det lätt vara värt!
Sedan var det till Huddinge och möta upp Emelie och kolla efter studentpresent till kusin Annica som tar studenten på fredag och förhoppningsvis kan det jag vill ge henne fixa sig. *hihi*
Middag hemma hos mig bestod av tacos innan vi åkte vidare hem till Veran och sjöng SingStar innan Eurovision Song Contest började. Det var väldigt trevligt, många trevliga människor och ännu mer godsaker eftersom alla hade tagit med sig massor!

Tyskland vann ESC, vilket var helt fantastiskt! Hon var grym, låten var jätte bra och hon kändes så otroligt mycket mer äkta än alla andra. Jag är väl också lite partisk efter att jag upptäckte att runt hennes hals hängde ett Taizékors! Det upplevde jag som den optimala hyllningen till något som för många är väldigt speciellt, just en vistelse i Taizé. För tänk er själva, det är en gigantisk tävling med ungefär 125 miljoner tittare och man får ju antagligen välja och vraka rätt mycket i vad man vill ha för smycken och kläder och vad väljer denna 19åriga tyska? Jo, hon väljer ett litet, svart kors i ett vanligt svart band som inte alldeles för många känner till ursprunget till! Det kan man ju tolka som att det för henne liksom för mig betytt ganska mycket att vara i Taizé och att ställa sig på en scen inför alla dessa människor med just det halsbandet är väl om något en hyllning.
Jag är i vilket fall imponerad av den här tjejen, riktigt, riktigt duktig är hon!

Bilden lånad från:
 http://www.dn.se/polopoly_fs/1.1061313.1268648599!image/753884817.jpg_gen/derivatives/article-landscape/753884817.jpg



Idag är det Morsdag så just nu sitter jag hos mormor och morfar och väntar på att alla andra ska komma, ikväll ska det grillas. Ska bli roligt att träffa alla, men har också roat mig med att retas med Shabo. För er som inte vet det är det min morbrors och sambos kattunge som är ungefär 10 månader, han är fullständigt bedårande, men helt tokig också!
Har faktiskt också fått lite, lite plugg gjort idag, även om det hittills varit minimalt.

Nu ska jag nog gå och fika lite och klappa på moster Camillas gravidmage. Det var förövrig min stora hemlis som jag inte kunde berätta för några månader sen, jag ska nämligen få en liten bebiskusin i augusti! *hihi*
Som sagt, nu blir det fika, men först bjuder jag på en bild till, fast denna gång av Shabo!



Ciao!


Fint väder...

...och jag sitter inne med datorn och pluggar.

Det suger faktiskt ganska rejält, men så länge jag sitter med datorn är det svårt att gå ut för man ser inte så mkt på datorskärmen när det är mkt sol ute. Jag ska väl försöka göra granskningen som ska lämnas in på måndag redan idag, den ska ju inte vara på mer än en sida och det skulle vara lite skönt att få det gjort så man kan slappa lite i helgen.
Det är mkt folk som är i Sthlm nu som jag inte sett på ett tag, Bella är uppe från Göteborg och henne har jag inte sett sedan strax innan jag tog studenten tror jag! Idag landar KarinArlanda efter typ 9 månader i Kanada och är bara i Sthlm i några dagar innan hon ska åka iväg igen. Alltså måste det försöka hinnas med lite möten med folk, eller jag önskar iaf att det hinns med! Därför skriver vi det idag så kan jag vara lite ledig i helgen.

Nej, tillbaka till journalanteckningarna som ska granskas. Hur man sedan ska kunna komma med förbättringsförslag på de perfekta anteckningar är en helt annan fråga! *haha*

Ciao!


Snart är det helg...

...eller nästan iaf ^^

Idag hade vi skräckseminariet på den här kursen, eller ja, det som alla andra målade upp som skräckseminariet, men det var faktiskt inte speciellt farligt. Vi fick bra kritik på vår redovisning och läraren var inte alls lika farlig som alla målat upp honom! Det var ett lärorikt seminarium och det var spännande att höra alla andras redovisningar.
Sedan bar det av till Sten Stures i Gamla stan och träffa Oskar för första gången på över ett år för en kort fika då det hade dykt upp saker han behövde göra plötsligt. Det var trevligt, vi sågs som sagt bara i typ 40 minuter så man hinner inte riktigt ta igen allt som hänt under ett år då, men vi pratade iaf lite och sa att vi ska försöka ses lite oftare nu än med typ 15 månaders mellanrum!
Nu skulle jag träffat ET och eventuellt Jessie egentligen, men ET behövde jobba så det fick bli en annan dag, så nu ska jag väl kanske plugga lite. Eller kanske ta kvällen ledigt och gå ut och promenera lite, vi får väl se!

Imorn är det ledigt så då ska jag försöka skriva nästa inlämningsuppgift och förbereda inför fredagens seminarium. Hoppas bara att de inte kommer och ska fixa i badrummet imorn, då blir det jobbigt att vara här!

Nej nu ska jag nog faktiskt försöka hitta på något att göra!
Ciao!


11 dagar...

...kvar till sommarlov!

Jag längtar väldigt mycket efter det här sommarlovet faktiskt, har varit så sjukt mycket att göra innan och efter Paris så jag knappt vetat var jag ska ta vägen. Det var nog väldigt bra att åka iväg de där dagarna så man fick lite lugn och ro, annars hade jag nog vid det här laget brutit ihop med tanke på allt som ska göras hela tiden.
Nu börjar jag dock se slutet på allt skolarbete för några månader! Och efter det så är det ju faktiskt praktik! That's gonna be great!

Idag ska det pluggas och pluggas och simmas. Först på listan står att skriva klart journalanteckningarna som ska lämnas in imorgon och sedan får vi se om jag kanske hinner åka till Tullinge och hämta sakerna jag glömde på vattengympan igår innan det är dags att åka och simma! Förvirrad och stressad över det mesta som jag är så lyckades jag glömma saker där sista gången det var vattengympa!
Det känns för övrigt lite tråkigt, vi har ju gått där så länge nu... Men förhoppningsvis är träningen i Salem bra den också när vi drar igång där i höst!

Nu ska jag fortsätta med mina journalanteckningar!
Ciao!


Helg...

...men det kommer nog mest bli pluggande den här helgen faktiskt.

Ikväll ska jag ha hemmakväll med mamma och Niklas, men också med mormor som bestämde sig för att komma hit! Ska ätas god mat, massa godis och se någon film. Det blir nog rätt skönt faktiskt. Ska väl försöka sova lite tidigt också för imorn ska jag plugga typ hela dagen, eller iaf halva. Tänkte att bikini och skolböcker på balkongen både skulle bättra på den än så länge icke-existerande solbrännan och kunskaperna inför seminarierna nästa vecka!
Imorn kväll blir det middag och bio med Gabriel och så får vi se om Blondie skulle med också. Ska bli roligt att träffa Gabriel igen, nu var det länge sedan vi sågs. Vi har inte bestämt film än, inte tid och inte var vi ska äta middag heller, men det löser sig nog det med till slut! *haha*
Söndag blir det plugg hela dagen igen och på kvällen kanske baka bröd med mamma!

Igår var jag och träffade Abbe! Det var sjukt roligt, vi åt middag, snackade massor om allt mellan himmel och jord precis som alla andra gånger vi ses, såg Avatar och tryckte i oss massa godis. Så där som en bra torsdags kväll med en kompis ska vara helt enkelt!

Nej nu ska jag kolla upp en av filmerna som Gabriel sa åt mig att kolla och sen fortsätta läsa om socialbidrag i ett systemteoretisk perspektiv, som förövrigt är bra mkt intressantare än jag trodde det skulle vara!
Ciao!


R.I.P

Den här dagen hade varit en väldigt bra dag, sedan kom jag hem och fick veta att tant Maire i Finland har dött...
Det känns helt sjukt, jag kan inte tänka mig en sommar på Houtskär utan att man träffar henne minst en gång. Hon har ju liksom alltid varit där, varje sommar sedan jag var liten...
Känns helt galet...

Pluggandet med Veran gick bra idag, gå igenom kläder hos mormor gick också bra och massagen hos Malin var underbar. Så som sagt hade dagen varit väldigt bra fram tills jag kom hem och fick det tråkiga beskedet.
Visst, det är fortfarande en bra dag, men den fick ett lite dämpat slut när jag kom hem.
Nu ska jag nog sova, försöka ska jag iaf göra.

Ciao!


Hemma igen...

...och jag har inte riktigt bestämt mig för hur det känns än faktiskt.

Paris var helt klart värt varenda krona vi betalat för det! Det var mycket känslor, skratt och tårar, allvar och skoj, allt blandat med att vara turister och promenera omkring i staden. Det blev också mycket vila och avkoppling, något jag längtat efter väldigt mycket och nu känner verkningarna av när jag känner mig mer utvilad än jag gjort på månader.
Eiffeltornet, Notre Dame, Sacré Coeur och Triumbågen besöktes självklart allihop och för första gången var jag uppe i Triumbågen, men också högst uppe i Eiffeltornet, något som tog mig fyra försök!
Sällskapet på resan går inte att klaga på, men det visste jag ju redan, annars skulle jag aldrig bokat resan från början och heller aldrig åkt på den trots att jag och Robert numera inte längre är ett par. Jag hoppas bara att det inte var sista gången vi sågs, skulle vara väldigt tråkigt eftersom jag trivs med hans sällskap.
Paris blev en bubbla som verkligheten inte riktigt kunde tränga in i och det var en konstig känsla, har inte känt så på väldigt länge...

Men som med allt så kallar verkligheten hem en till slut. Så blev det också den här gången och igår landade vi på Skavsta igen efter fyra dagar i Paris. Idag var jag tillbaka i skolan och föreläsningarna drog igång, blev lunch i solen med klasskamraterna och glass till efterrätt. Har redan hunnit fortsätta med kurslitteraturen, varit hos sjukgymnasten och påbörjat inlämningsuppgiften som är till på onsdag. Så det är fullt ös medvetslös tills sommarlovet börjar nu, men ska i alla fall unna mig att gå till Malin och få massage på onsdag kväll. Det kommer vara grymt skönt, men antagligen ganska smärtsamt också eftersom det är rätt länge sedan jag var där sist nu. Fast jag får skylla mig själv, tar man sig inte tid så gör man inte liksom!

Överlag så mår jag bra just nu, mycket tankar som snurrar och andra saker som drar i mig, men det känns som att det är på väg åt rätt håll. Jag är på väg mot toppen och är på en helt annan nivå än någonsin förut!
Nu ni, nu ska det bli åka av! Och med dem orden lämnar jag er och återgår till min inlämningsuppgift!

Ciao!


Paris, here I come!

Jaaa, imorn bitti åker vi!
Om ungefär 12,5 timme sitter jag på flyget till Paris med Robert.
Ska bli så skönt att komma iväg och bara få vara lite. Prata ut om saker, umgås, se staden och njuta av lite ledighet som vi båda två gjort oss välförtjänta av!

Har gjort allt som måste göras utom skickat in inlämningsuppgiften, men den ska Veran titta lite på innan jag skickar iväg den till Mari och läraren. Känns bra att det bara är en sak kvar, förutom att sova lite innan vi åker också då! *haha*

Känner inte för att skriva om något annat än Paris faktiskt så allt krångel med att få komma till läkaren idag och sånt kan vi ta en annan dag, allt har ju löst sig. Vi har alla böcker till kursen, jag är klar med första inlämningen, kom till läkaren och fick receptbelagd hostmedicin så jag förhoppningsvis blir helt frisk snart och jag har allt ordnat för Paris-resan som börjar imorn bitti. Det känns bra nu så vi hoppas helt enkelt på att det fortsätter så här. Jag är på topp trots att jag trodde den här kursen skulle bli pest och pina med tanke på hur mkt vi ska göra, men det löser sig det här. Uppenbarligen är världen på min sida så nu kör vi!

Ha en riktigt bra långhelg nu vänner så hörs vi när jag kommer hem, orkar nog inte skriva när jag kommer hem på söndag kväll, men skriver så fort jag orkar!
Ciao!


Inte så seriös...

...längre iaf!

Just nu är jag alldeles för fnittrig och fånig för att det ska vara hälsosamt, men jag har iaf roligt!
Nästan allt är packat för Paris, alla andra praktiska detaljer och planering är färdiga. Det kommer bli skönt att komma iväg.
Jag fick precis bekräftat att jag ska möta upp Hannahs kompis Andreas utan Hannah imorn och få böcker av honom som han lånat i Norrtälje till mig och Veran eftersom han uppenbarligen är en väldigt snäll person som hjälper människor han aldrig träffat! Dock sitter jag nu och funderar på hur vi ska känna igen varandra för jag har verkligen ingen aning om hur han ser ut, tror jag iaf. Kanske kan ha sett honom nån sekund nån gång på Centralen nu när jag tänker efter, men det är inte så hjälpsamt när man ska hitta honom bland alla typ 50 000 studenter som faktiskt hänger på Frescati!

Har iaf fått lite nyttiga grejer gjorda idag, t.ex. två föreläsningar, packning, sjukgymnastiken och lite annat plugg. Det här kommer bli kanoners tror jag. Har gjort upp en mer överskådlig lista på vad som ska läsas än vad som fanns i detaljschemat så nu kan jag bocka av allteftersom jag blir klar :)

Nej nu ska jag fortsätta fnittra för mig själv och försöka sova så jag orkar kliva upp tidigt imorn och plugga innan seminariet imorn!
Ciao!

Fullspäckad söndag...

Jag har hunnit med mycket idag tycker jag!
Sovit ut, tvättat, pluggat, varit hos mormor, en sväng till mamma och checkat in mig och Robert på flyget eftersom pappa hade tagit grejerna som skulle till mamma ur bilen, ätit middag med pappa och Anne-Marie, fått ny frisyr m.m!

Som ni ser blev det en del och jag är lite seg nu så ska läsa lite skolböcker till och sen sova så jag orkar de dubbla föreläsningarna imorgon. För efter det blir det sjukgymnasten, utan Veran för första gången på flera år, och sen hem och packa för Paris!!!

Ciao!


Nu är det sent...

...och jag ska snart sova!

Tänkte bara skicka iväg ett litet livstecken, har inte riktigt haft så mycket tid att skriva de senaste dagarna. Har varit plugg, Soft, studentskiva, skola och jobb så nu är jag lite matt måste jag då säga.
Har iaf varit grymt skönt att få jobba lite, idag (lördag) tömde vi kiosken på typ allt, helt galet. Insåg hur mycket man typ bott i den där kiosken när jag ställde mig mitt i kiosken när vi skulle gå, tittade runt och sen kände mig tvungen att säga hej då till den! Kommer inte vara på Globen på en månad nu, det känns helt galet, men jag tror nog det är rätt bra också för det kommer vara sjukt mkt i skolan nu fram till sommaren och jag behöver nog försöka vila upp mig lite också. På vägen hem idag så ringde världens bästa Abbe också, sjukt länge sen vi pratade så det var riktigt roligt!

Nej nu mina vänner ska jag krypa till kojs tänkte jag.
Godnatt!


Nu är jag väldigt trött...

...så det blir nog sängen ganska snart faktiskt!

Måste bara skriva några ord om lite saker försthade jag tänkt, bloggen ska väl inte dö heller.
Personalfesten i söndags var sjukt rolig! God mat, trevligt folk, billig dricka och bara allmänt kanon! Var bara väldigt tråkigt att jag behövde bryta upp så "tidigt" för att orka med föreläsningen igår. Åkte visserligen inte förrän tolv och eftersom vi var igång från sju så var det ju ganska många timmar, men man hade helt klart kunnat hålla på ännu längre! Det fanns dansmatta, karaoke med en riktigt duktig karaokevärdinna och så mycket trevliga människor och god mat att det inte gick annat än att vara nöjd! Många skratt och kära återseenden blev det och kvällen var helt klart oförglömlig! Hoppas verkligen det blir en personalfest snart igen!

Idag har jag och Veran skrivit på hemtentan och jag är nästan klar, ska bara titta på den och små-fila lite, men annars blir det nog faktiskt mest att ta det lugnt och skönt imorgon innan SOFT. Insåg att det är mitt sista Soft, nästa vecka är det avslutning och då är jag i Paris och till hösten kommer nog inte Soft att finnas kvar. Det känns lite sorgligt att man inte längre kan hålla igång det efter tio års tid, men det är klart.. För att det ska finnas kvar måste man ha ledare som orkar engagera sig och ta sig genom motgång efter motgång och sedan kanske orka vara kvar tillräckligt länge för att skörda frukten av allt slit. Däremot så har Soft gett mig väldigt mycket, otroligt mycket mer än vad någon kan ana tror jag.

Har kommit till massa insikter senaste dagarna och har insett vad jag måste göra för att komma till rätta med vem jag är, vad jag vill och även bygga en stabil grund i mig själv för framtiden. Egentligen har jag nog vetat i många år att det här är vad jag skulle behöva, men jag har liksom inte orkat förrän nu. Nu har jag helt plötsligt kraft och ork att ta tag i mig själv och göra något som är så viktigt, men som antagligen kommer riva upp en massa sår inom mig innan det är klart och den här gången tänker jag inte backa, den här gången kör vi så enkelt är det bara!

Nej, nu är det dags att göra sig iordning för sängen och sedan läsa ett kapitel eller två i min bok innan jag ska sova!
Ciao!


Tänkvärt citat och lite annat

"Don't let anyone make you feel like you don't deserve what you want!"
- Patrick Verona (Heath Ledger) i Tio orsaker att hata dig.

Helt klart ett tänkvärt citat för det är ju sant! Det slog mig igår när jag satt och tittade på filmen att jag aldrig uppfattat att han säger det, eller iaf inte fäst någon större uppmärksamhet vid det trots att jag sett filmen ungefär hundra gånger, men igår hörde jag det och tyckte verkligen att det var värt att uppmärksamma.
Så tänk på det alla ni där ute för det är faktiskt sant! Jag ska iaf själv försöka ta åt mig det och tänka på det oftare, men också försöka ta det till mig lite mer.



Bild lånad från:
www.nypost.com/.../item_5t4cm8T9aNcMGae5fUASmN



Idag var det jobb, LG Hockey Games. Det gick bra trots att det var lite kaos av och till, men nu har jag kommit hem så ska ta en dusch, lägga mig i soffan och kolla nån film och sen sova tidigt idag med! Imorgon är det ju nämligen jobb igen och efter jobbet blir det personalfest med middag och grejer, ska bli sjukt roligt att träffa arbetskamraterna under lite andra omständigheter än jobb.

Ciao!


RSS 2.0