Hos mormor

Nu sitter jag hos mormor och myser, min morbror från Finland är här och eftersom vi inte ses så ofta tyckte vi att det kunde vara på sin plats att komma hit och träffa honom lite :)

Dagarna som gått sedan jul har mest bestått av att ta det lugnt, umgås med familjen och Robert och gå på stan, hittade massor med saker igår när vi var i stan och idag var jag och bytte lite grejer. Idag blev det även lunch med Roberts föräldrar och titta lite på mellandagsrean i Kista Galleria också. Hittade dock inget roligt, eller så var det kanske så enkelt att jag blev lite snål när jag vet att jag och pappa ska och shoppa för 1200 kr snart som han ska betala :P

Nu ska jag väl sluta skriva och vara lite social igen, men vill först skicka en liten hälsning till Rebecka och säga att jag tänker på henne och hoppas att hon mår bättre snart! <3
Ciao!


Dan före dopparedan!

Imorgon är det julafton, men jag ska nog ändå börja mitt inlägg med att be om ursäkt för min långa tystnad. Har varit en hel del skolarbeten, lite jobb och en massa julstök som kommit i vägen, men nu ska jag försöka bättra mig igen. Så är du nöjd nu Veran? Antar nämligen att det var du som klagat om att jag skriver för sällan ;)

Så, tillbaka till julen som just nu är mitt favoritämne eftersom det ligger decimeterdjup snö utanför huset och massa adventsstjärnor överallt. Att julklapparna är färdiga och inslagna gör inte saken sämre direkt!
Den senaste tiden har spenderats lite på jobbet, jättemycket med Veran och Hülya och vårt skolarbete, men även också med Robert och familjen och julstökat, städat, bakat och gått på julmarknad :)
Nu är jag dock klar med allt julstök så ikväll ska jag nog bara ta det lugnt, äta en skinksmörgås när julskinkan är klar sent ikväll och se på Love Actually som går på TV3 kl 21:00. Den filmen är helt underbar, jag verkligen älskar den och har gjort det sedan jag och min moster var och såg den på bio för flera år sedan. Det är en riktigt feel-good film så om ni inte sett den rekommenderar jag er att bänka er framför TV i två timmar ikväll och njuta av den!

Imorgon är det Julafton och den ska firas hemma hos pappa med hela den sidan av släkten. Det var länge sedan vi verkligen var allihopa, tror nog det är minst fem, sex år sedan min ena kusin var med, men han ska vara här i år. Och självklart farfar och alla andra kusiner, farbröder och deras respektive. Jag tror det kommer bli ganska mysigt, fast i gengäld har jag ju väldigt mycket julkänslor i år också.
Jag tror jag vågar skylla julkänslorna på Veran och snön. Veran för att hennes tokentusiasm smittar av sig och snön för att jag alltid säger att det känns mkt mer som jul när det är snö ute, och i år fick jag som jag ville!

Juldagen ska vi vara med mammas sida av släkten, antingen hemma hos oss eller hos mormor, som vanligt är det inte riktigt bestämt än eftersom de aldrig riktigt kan enas. Det tror jag också kommer bli mysigt, speciellt om Robert kommer förbi vilket han har pratat om att göra. Robert firar julafton hos sina föräldrar i Eskilstuna, men kommer hem på julaftonskvällen och då tyckte både jag och mamma att han kunde titta förbi hos oss på juldagen.

Annandagen kommer att spenderas i Eskilstuna och hälsa på Roberts föräldrar och fira lite minijul han och jag, det kommer nog bli väldigt mysigt!

Nu kommer jag inte på så mycket mer att skriva faktiskt så jag ska väl lägga mig på sängen och titta på TV kanske, men som ni förstår av utläggningen så kommer jag antagligen inte att komma i närheten av en dator och ha tid att skriva på några dagar då jag lämnat min egen dator hemma hos mamma och man inte gör sig speciellt populär om man sitter vid datorn när hela släkten är här imorn. *hehe*

Men först vill jag säga;
God Jul!


"Låt tanterna simma nu"

Innan jag berättar om dagen måste jag bara berätta vad jag och Veran var med om i tisdags när vi var och simmade!
Det var en mamma på typ 35+ där med sin ca 5årige son och han roade sig med att leka och hamna på fel bana och för att jag inte skulle simma på honom så saktade jag ner och väntade snällt på att det gulliga barnet skulle hinna flytta på sig när hans mamma helt plöstligt utbrister "Låt tanterna simma nu!".
Jag blev helt chockad, jag och Veran, tanter?! Kom igen, vi är 20 år! Okej om det hade varit barnet som sa det för i jämförelse med honom så var vi väl antagligen tanter, men jag går inte med på att bli kallad tant av någon som är minst 15 år äldre än jag själv är. Hade det inte varit för min otroliga behärskning så hade jag nog svarat något i stil med "Ursäkta, om jag är tant, vad gör det då dig som är ungefär dubbelt så gammal som mig? Lik kanske?"
Jag tycker det är helt sjukt, man kallar inte människor för tant och gubbe hur som helst när man är i den åldern!

Iaf, anledningen till att jag kom att tänka på det var att vi hade PF-examination idag och började prata om sådant som gör oss irriterade och liknande och jag drog det här exemplet. *haha*
Annars har dagen innehållit rapportskrivande och en intervju till rapporten. Vi hann även med ungefär en timmes julshopping i stan innan vi åkte på intervjun.
Väl hemma roade jag mig med att ta ett långt bad, vilket tyvärr inte släppte på spänningarna i ryggen så ska nog lägga mig på spikmattan så fort jag skrivit klart det här, men jag har även städat mitt rum. Dammat, plockat upp allt från golvet och dammsugit. Känns bra när rummet blir julfint :)

Nej nu säger ryggen Aj Aj så ska nog lägga mig på spikmattan och ringa Bråk och prata vidare lite eftersom vi behövde avbryta mitt i samtalet tidigare :)
Ciao!


Mitt i natten...

...snälla slå mig inte Veran ;)

Nu sitter jag här och har lite svårt att sova, men då tänkte jag att jag kunde skriva lite när jag ändå inte har så mycket att göra.

Mkt har hänt, men samtidigt väldigt lite.
I helgen var det ju som sagt kvalitetstid med pappa som gällde, två dagar! Sjukt roligt hade vi iaf när vi åkte omkring till olika köpcentrum och åt pizza och bara tog det lugnt. Pappa köpte även kläder till sig själv för över 2000 kronor! Jag har nog aldrig varit med om att min pappa har köpt så mkt kläder på en gång :P
Lördagskvällen spenderades på tjejfest hos Pärnilla, mkt trevligt och många känslor. Skratt, tårar och ännu mer skratt, tror det säger rätt mkt om kvällen. Helt underbart var det i vilket fall som helst!
Måndag var vi tillbaka på fältet och jobbade där och sedan var det sjukgymnasten som vanligt efter det. Igår var det sista dagen på fältet sedan, vilket kändes väldigt sorgligt, men vi kommer ju samtidigt tillbaka ett par gånger den närmaste tiden så det blir nog ganska bra tror jag. Simmade gjorde jag och Veran också, precis som varje tisdag, och efter det åkte jag till Robert och myste och såg på film.

Idag har jag varit i skolan igen, det kändes väldigt konstigt måste jag säga, men samtidigt var det som all tid vi spenderat ute på fältet var bortblåst och vi hade helt plötsligt funnit oss till rätta i skolbänken igen. Jag vet inte om det kommer hjälpa mig i studierna, men jag kommer nog garanterat sakna fältet!
Efter skolan bar det av till Blodcentralen för att lämna blod med Jessie och sedan vidare till Soft.

Nu är jag hemma och ska försöka sova snart, men först ska jag prata lite med Robert i telefon <3
Ciao och godnatt!


Vecka...

Hej där!

En vecka sedan sist nu, men har hänt så mycket så jag knappt vetat vad jag heter ibland. Förra helgen blev värre än jag trodde, jobbade 36 timmar på tre dagar, med totalt 10,5 timmars sömn mellan passen. Jag var död på söndagen vill jag lova.

Sedan drog den nya kursen igång på måndagen, Fältstudier. Själva arbetet på fältet började dock inte förrän i onsdags så i tisdags hann jag med lunch med Tina och Robert, samt promenera runt med Robert i stan innan vi åkte till honom och åt lussebullar och sedan hjälpte Lisa att flytta in i sin nya lägenhet.

Onsdag, stora dagen! Och resten av veckan kan jag säga är ett töcken, så många intryck och nya lärdomar att allt bara snurrar omkring, dock har det mesta varit positivt! Jag kan numera överväga att arbeta på en socialtjänst när jag är klar med utbildningen och jag har fått se hur mycket av det arbete man läser om i skolan faktiskt går till i praktiken.

Ikväll har jag träffat Emma som är hemma från Tyskland över helgen! Det var så roligt och vi var ett par stycken som åt middag och bara hade det mysigt och trevligt! I've been missing those nights!

Nu ska jag nog faktiskt sova, klockan börjar bli en del och imorn ska jag och pappa ha en far&dotter-dag eftersom det bara är vi hemma och sen blir det tjejfest :)
Ciao!


RSS 2.0