Upprörd...

...fruktansvärt upprörd är jag till och med!

Såg repotaget om mordet på Carla Saado i Kalla Fakta nu på kvällen och det finns så mycket som upprör i det här fallet, poliser som inte tar anmälningar på allvar, glömmer att kontakta åklagare och inte heller tar någon som helst notis om att de också är bundna av anmälningsplikten när de har minsta misstanke om att ett barn far illa! Det värsta är dock att det inte slutar där, det finns utöver det en överåklagare som sitter i TV och säger att man inte gjort något fel när man brutit mot anmälningsplikten, att det inte är tjänstefel för att man måste göra en bedömning då det är en vårdnadstvist och det då inte är ovanligt att det finns påståenden från olika håll och att man i de fallen måste höra barnen för han höll ju inte på "att slå dem sönder och samman så att säga". Ordagrant citat.

Kom igen! Det står ingenstans att Polisen ska göra en bedömning av sanningshalten i anmälan, det är socialtjänstens uppdrag. Man ska anmäla oavsett om man är säker eller inte! Hellre en anmälan för mycket än en anmälan för lite, vilket i detta fall ledde till att barnen förlorade båda sina föräldrar. Mamma död och pappa dömd till livstids fängelse för mordet på henne.
Socialtjänstens representanter säger i inslaget att man skulle skyddat barnen och även Carla, om hon velat, om man fått denna anmälan som socialjouren borde ha fått samma natt, men aldrig fick. Detta tyder på att man hade kunnat hjälpa både barnen och Carla genom att göra en anmälan.

Det känns som ytterligare ett tjänstefel begicks i repotaget från överåklagarens sida. Han framstår som en man som inte kan lagen och jag ställer mig frågande till huruvida vi vill ha sådana människor i vårt rättsväsende, speciellt på så höga poster som överäklagare. Det är nästan så han borde behöva sluta jobba eller gå en vidareutbildning för att lära sig saker efter det otroligt korkade uttalandet...
Ett tips är att se repotaget innan det inte längre går att se gratis nästa torsdag på TV4 Play, det var ett oerhört upprördande, men viktigt, repotage!


Kommentarer
Postat av: Emelie of Course!

Ibland undrar man hur vissa fick sina jobb !

2011-03-25 @ 14:27:19
URL: http://hjulan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0