Och så var det valborg i år igen...

...och jag sitter hemma och ska kolla på film!

Haha det är faktiskt inte fullt så tråkigt som det kanske låter, jag är nog faktiskt ganska nöjd eftersom jag börjar bli friskare, har käkat middag med Mårten och Thias och sen dök Rebecka, Mille och deras kompis upp. Var väldigt roligt att träffa Rebecka igen, alldeles för länge sedan vi sågs!
Nu har jag varit hemma i typ 40 minuter, vet inte alls vad jag gjort med dem minuterna, men hemma är jag iaf och ska titta på 10 orsaker att hata dig om jag orkar innan jag somnar hade jag tänkt!
Imorn är det jobb igen, skönt att jag mår så pass mkt bättre nu, det kommer nog gå ganska bra faktiskt!

Godnatt!


Sjuk igen...

...vilket är helt värdelöst!

Jag som precis blivit frisk och mått riktigt bra den senaste veckan, då kommer regnet, dränker mig och sen blir jag sjuk igen och ännu värre än innan! Igår hade jag feber, yrsel, svullen hals och ont i hela kroppen, nu har det tack och lov gått tillbaka lite mer så jag kan svälja igen och även stå upp utan att hela världen snurrar, men det satte rejält stopp för mina planer att jobba ikväll. Det var bara ringa chefen och sjukanmäla sig i morse eftersom jag knappt kunde ta mig ur sängen trots typ tolv timmars sömn!
Så nu ligger jag i sängen hemma och ska skriva klart uppgiften kring barnintervjun och sedan ta det lugnt och sova tidigt så jag orkar med att skriva hemtenta med Veran hela dagen imorn. Sedan kanske jag orkar ta mig till Mårten och grilla och sen sova tidigt igen för att orka med jobbet. Lördag och söndag borde jag kunna orka om jag bara sover ut och tar det riktigt lugnt nu i några dar! Och på söndag är det ju personalfest också, det ska bli kul!

Nej, nu ska jag tydligen äta middag och sen fortsätta skriva innan jag somnar tidigt idag med!
Ciao!


Sova snart kanske...

...eftersom jag ska upp och åka till jobbet om några timmar?

Vore kanske en idé ja, men jag är faktiskt inte så trött, känner mig mest lite ensam och halvnere. Fast det kanske kattungen som är nånstans i rummet kan göra nåt åt. Sover hos Christian och Nettan för att umgås lite, men eftersom jag jobbade blev det inte så mkt umgås tyvärr. Antar att det blir mer nästa gång jag kommer hit, tyvärr är det ju lite svårt att veta när det blir när schemat ser ut som det gör fram till sommaren.

Idag (fredag) hade vi en grymt bra föreläsning! Lotta Molander är helt klart den bästa föreläsaren jag hittills haft under min tid på Socialhögskolan. Hon var så rak, ärlig och även otroligt provocerande, men man visste ju att hon hade en poäng i typ allt hon sa, vilket gjorde att jag inte tror att någon tog det personligt.
Sedan åkte jag till jobbet och jobbade till typ 23 och sen kom Christian och Nettan och hämtade mig.

Imorn blir det jobb typ hela dagen igen och likadant på söndag, men det blir nog rätt bra det också, om inte annat blir det trevligt när lönen kommer. *hehe*

Nej, nu ska jag försöka sova lite.
Godnatt!


Plugg, fika, långa samtal och skratt...

...har min dag varit fylld av.

I morse möttes vi upp i gruppen och fixade med grupparbetet som vi har i den här kursen och när vi kände oss klara för dagen så hade inte alls så mycket tid som vi planerat gått så helt plötsligt var det en hel eftermiddag ledig som jag först hade tänkt spendera med skolböckerna, men det blev en spontanfika med Frida istället.
Var så skönt att bara helt oproblematiskt umgås och prata igenom en massa saker, det är alltid lika härligt att träffa henne.
Vi åt lunch på BurgerKing och sen på väg till ett café ändrade vi oss och tittade in hos DominikaC.U.M och pratade bort lite tid med henne och kollade korsetter och andra fina grejer hon har där. Jag fick även titta i deras beställningskatalog och hon lovade mig att hon specialbeställer den korsett jag vill ha så fort jag har pengarna för det. Det kallar jag service-minded!
Så om ni vill ha lite annorlunda kläder i roliga färger, höga klackar och liknande skulle jag verkligen rekommendera er att gå till Dominika och titta, eller åtminstone titta in på deras hemsida http://www.cum-clubwear.nu/.

Sedan blev det ett stopp på MuffinsFabriken och ännu mer prat och skratt tills vi båda slogs av plötslig trötthet och insåg att det nog var dags att åka hem. Väl hemma hittade jag en present från pappa som han hade köpt till mig i England, ett jättefint halsband med glashänge! I like!
Sen har det varit lite pluggande och långt telefonsamtal med Lisa och nu ska jag faktiskt fortsätta med läsningen, är faktiskt rätt spännande även om jag just nu är rätt duktigt skoltrött och har lite svårt att finna motivationen till det hela.
See you soon maybe!

Ciao!


Pluggdag i kyrkan...

Idag har jag spenderat hela dagen i kyrkan med skolböckerna och datorn. Har läst en massa inför grupparbetet imorn och tittat på lite annat också.
Det blev även lunch med Annette, mycket trevligt måste jag säga. Speciellt som jag säkert skulle glömt bort att äta annars eftersom jag var helt inne i skolarbetet när hon kom in och påpekade att det var lunchdags *haha*

Nu ska jag titta igenom lite böcker till och sen ska jag nog gå ut och umgås med Sas, Bråk och Emma-lie som sitter där ute och hoppas att det dyker upp lite fler ungdomar för att vara med på Soft och lyssna på Katarina. Ska bli jätte roligt att träffa henne igen, blir ju alldeles för sällan man ser henne nu när hon inte längre jobbar här, men hon dyker iaf upp ibland!

Har även har givande och uppklarnande samtal idag och igår kväll, saker känns lite bättre idag än igår. Jag går framåt och backar inte längre iaf, även om jag ibland undrar om jag står still helt och snurrar lite för mkt.
Nej, nu tillbaka till skolböckerna.

Ciao!


Virrvarr...

...av känslor och tankar som snurrar runt, runt i mitt huvud.

Samtal kan göra saker och ting klarare, men ibland kan det helt klart göra att vissa saker blir ännu snurrigare.
Jag tror samtidigt att han hade rätt min pappa, i det han sa. Om känslor, tankar, chanser och reaktioner.
Jag tror att han har en poäng för även om min pappa är en ganska tyst människa som inte slösar med en massa ord på saker som är onödiga så pratar han ganska mycket och diskuterar fram och tillbaka på ett logiskt och realistiskt sätt om han tror att något är viktigt för hans nära och kära .
Det är precis det han har gjort nu och det väckte många tankar och många känslor i mig, som jag tror var nödvändiga att väcka och som inte skulle väckts om jag fortsatt prata med alla andra människor.

Vet ni? Jag vet att jag inte alltid haft världens bästa relation till min pappa, men nu när jag är vuxen kan jag se på saker och ting med lite andra ögon än som en bångstyrig och egocentrerad tonåring. Han har alltid gjort det bästa han kunde, det han trodde skulle göra det bäst för mig och min bror. Tack för att du är du pappa!

Nej, nu blir det tillbaka till skolböckerna.
Ciao!


Allt är klart...

...för resan till Taizé!!!

Jag har fått bekräftelsen så nu är allt verkligen klart. Den 24 juli åker vi och kommer tillbaka till Sverige den 2 augusti. Det kommer bli grymt!

Nedräkningen börjar snart kan jag ju lova, alldeles för mkt abstinens nu!

Nej, nu tillbaka till skolböckerna. Dagen har varit rätt trevlig, mkt sol och skönt! Och massa godis *haha* Veran vet vad jag menar...

Ciao!


Struggeling...

Jag kämpar vidare, trots att det ibland känns lite hopplöst.
Har gått in i en dimma som inte riktigt känns fullt genomträngbar än. Eller kanske ska likna det vid ett berg som tornar upp sig ovanför mig?
Vad jag än liknar det vid så gör det mig ganska nere och ibland också ganska fullständigt förstörd.
Jag antar att det kommer bli bättre,
att jag kommer ta mig genom det här också,
men det är inte roligt för det.

Jag har ovanpå det här blivit lite småsjuk också, snorar och har jätte ont i halsen + i princip tappat rösten.
Trots allt har jag väl andå haft en ganska okej helg, i fredags var vi och firade Niklas 23årsdag med lite grillning och trevligt folk. Det var avledande och lugnande.
Igår var det jobb hela dagen och nu är Veran och Erixen här och så vi ska gå på promenad lite och sen får vi se vad jag hittar på. Ska väl försöka sova lite igen...
Ciao!


Tack...

...till alla er som stöttat mig så otroligt mycket idag, som torkat mina tårar och låtit mig åka känslomässig berg-och-dalbana!
Ni betyder mer än ni kan ana i dagar som denna,
dagar där man inte vant sig vid det nya i livet,
inte vant sig vid den där tomheten som vissa saker, personer, lämnar efter sig när allt förändras.

Jag vet att det kommer vända,
men just nu är jag nere i en svacka som känns tung att ta sig ur.
Samtidigt som jag inte tycker om att må som jag gör ser jag det fina i att jag växlar mellan tårar och tomhet,
det visar att det vi hade betydde något,
att det var viktigt för mig och att jag aldrig kommer att glömma det.
För du gjorde mig lycklig, vad du än tror,
vi har många fina minnen,
många skratt och många otroligt fina stunder,
saker jag aldrig kommer att glömma.

Det är vad jag tycker att den här smärtan symboliserar,
bevis på stor ömhet och stor kärlek,
bevis på att det verkligen har funnits och att jag inte bara drömde...


Förlåt...

Jag menade aldrig att det skulle bli så här,
aldrig att jag skulle såra dig.
Jag menade aldrig att det skulle sluta så här,
aldrig att göra dig illa så som jag gjort nu.

Förlåt!


Sooooool och Taizé <3

Jag är så lycklig, utanför fönstret skiner solen för fulla muggar och det är nästan 20 grader varmt i solljuset och inte nog med det har jag skickat in anmälan till Taizé som förhoppningsvis snart blir bekräftad.

Det betyder att det mesta är klart för avresa, bussplatserna är bokade, anmälan skickad och antalet som vi åker är också klart! Jag är oerhört peppad i år, har insett att jag kommer få visa Veran vad jag upplevt där, visa henne den platsen som ger mig mest lugn på hela jorden. Jag hoppas bara att hon kommer tycka om det lika mycket som jag gör och att hon vill följa med dit fler gånger.

Jag längtar efter sommaren nu! Vill ha sommarlov, inga kursböcker, bara böcker jag valt själv, sol och lugn och ro förenat med resor till underbara platser med underbara människor.
Idag är jag pepp på sommaren kan jag ju säga! Men är också pepp på att bara få vara hemma i Stockholm och på landet med pappa. Det känns som att det här kan bli en väldigt bra sommar varvat med resor och vara hemma i Sthlm och umgås med alla här...

Haha snacka om att jag åkt på sommarlängtan nu, det kommer nog inte heller bli bättre faktiskt, kommer nog fortsätta så här ett tag till! Snart ska jag dra på mig skorna och gå ner till bussen och åka till sjukgymnasten, ute i solen känns som en bra plats att vara på idag. Håll tummarna för fortsatt underbart väder så jag kan sitta ute och plugga imorn, det skulle vara helt underbart!

Nej, nu känner jag att jag mest svamlar och inte säger så mycket matnyttigt egentligen så ska väl säga att tentan i torsdags kändes bra, kommer nog klara den iaf och helgen har varit mysig och spenderats med pappa och Robert. Var väldigt skönt att bara ta det lugnt, sova ut ganska mkt och ligga i soffan och ta det lugnt och bara mysa. Det blev även födelsedagsfika hos Freddan igen och träffa Oscar en stund när han var i Sthlm! Sjukt länge sen vi sågs så nu måste vi skärpa oss! Borde väl åka till Linköping och hälsa på snart också.

Nu tänker jag söka sommarjobb på SF Bio och sen åka till sjukgymnasten :)
Ciao!


Tentaplugg...

...är det enda den här veckan kommer bestå av i princip!

Väääldigt mycket tentaplugg och så lite tentaångest som möjligt är planen, tenta torsdag morgon 9-12, sen blir det pic-nic i en klasskompis vardagsrum innan det bär av till jobbet.

Nu har jag iaf blivit klar med alla anteckningar så ska packa ihop mina grejer och ta en snabb promenad till bussen och åka och simma med Veran och Jessie.

Måste ju bara berätta att jag och Susen var på handboll igår, var fantastiskt roligt och vi är båda överens om att vi måste ta oss själva i kragen och börja spela igen eftersom vi båda saknar det sjukt mycket.

Men neeej, nu måste jag verkligen packa och sen åka. Kanske skriver en längre uppdatering senare, annars hörs jag väl av efter torsdag igen ;)
Ciao!


Glad påsk!

Ja, nu är det visst påsk igen, tiden går fort när man har roligt!

Igår var det jobb och sen promenad med Mats, det var trevligt. Jobbet gick bra, vi var duktiga som vanligt *haha*
Vädret är ju helt fantastiskt idag! Jag har rotat fram vårklänningar och gjort mig i ordning för att snart åka och fira kusins 18årsdag. Det blir att plugga på vägen dit och ska väl plugga lite nu också fram tills vi ska åka.

Imorn blir det lite påskmiddag med delar av släkten, det ska också bli väldigt trevligt, förhoppningsvis kommer det hit en busig kattunge att kela lite med.

Robert kommer också hit ikväll, blir nog mys det med även om vi inte har något planerat direkt :)

Nej, nu kallar skolböckerna!
Ciao!


RSS 2.0